18.11.2010. / 17:27

Autor: Hina

MVPEI: Seršić imenovana zastupnicom Vlade RH pred Arbitražnim sudom

Predstojnica Katedre za međunarodno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Maja Seršić imenovana je za zastupnicu Vlade RH pred Arbitražnim sudom koji će rješavati hrvatsko-slovenski granični spor, potvrđeno je u četvrtak u MVPEI-u.

Hrvatska i Slovenija svoju će granicu pokušati dogovoriti pred Arbitražnim sudomHrvatska i Slovenija svoju će granicu pokušati dogovoriti pred Arbitražnim sudomPredstojnica Katedre za međunarodno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Maja Seršić imenovana je za zastupnicu Vlade RH pred Arbitražnim sudom koji će rješavati hrvatsko-slovenski granični spor, potvrđeno je u četvrtak u MVPEI-u.

"Maja Seršić je 11. studenog imenovana za zastupnicu Vlade RH pred Arbitražnim sudom koji se treba formirati temeljem Sporazuma o arbitraži dogovorena između hrvatske i slovenske Vlade", kazao je glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun Hini u telefonskom razgovoru.

Prof. dr.sc. Maja Seršić 2007. imenovana je za suzastupnika (koagenta) Republike Hrvatske u postupku povodom tužbe Republike Hrvatske protiv Savezne Republike Jugoslavije zbog povreda odredbi Konvencije o genocidu pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, a 2007.-2008. članica je Mješovitog hrvatsko-slovenskog povjerenstva za pripremu okvira o podnošenju spora oko razgraničenja između Republike Hrvatske i Republike Slovenije pred međunarodno tijelo.

Od 1999.-2001. bila je članica Komisije za granice Republike Hrvatske.

Osim toga od 2008. članica je Mješovitog hrvatsko-crnogorskog povjerenstva za pripremu pravnog postupka za razgraničenje na moru između Republike Hrvatske i Crne Gore pred Međunarodnim sudom u Den Haagu.

Seršić je bila i članica hrvatskih delegacija na sastancima stranaka Konvencije UN o pravu mora (1995-1998) te Barcelonske konvencije o zaštiti Sredozemnog mora (1991-2002) kao i na sastancima Radne grupa stručnjaka UNESCO-a za izmjenu Konvencije o zaštiti kulturnih dobara u vrijeme oružanih sukoba (1995-1999).

Seršić je od 1997. članica Savjetodavnog tijela stručnjaka Međuvladine oceanografske komisije UNESCO-a, od 2002. arbitar je za rješavanje sporova o okolišu i prirodnim izvorima na Stalnom arbitražnom sudu u Haagu, a 2006. sudjeluje na projektu „Hrvatsko-slovenska državna granica“, voditelja akademika Davorina Rudolfa.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika