19.11.2010. / 10:27

Autor: Boris Bilas

Fak dobio 'ispisnicu' i može nastupati za Sloveniju: 'Jedan od najsretnijih dana u životu'

Zanimljivo kako je predstavnik biatlonskog saveza Slovenije Tomaž Šušterčić u izjavi za portal RTV Slovenije kazao kako Slovenci nisu ništa platili za ovu suglasnost, iako je HBS u početku tražio 100 tisuća eura za Fakovu ispisnicu

Jakov Fak u rukama drži suglasnost s kojom mu HBS dopušta nastup za Sloveniju (Foto: SZS)Jakov Fak u rukama drži suglasnost s kojom mu HBS dopušta nastup za Sloveniju (Foto: SZS)Jakov Fak može i službeno nastupati za biatlonsku reprezentaciju Slovenije. Hrvatski biatlonski savez nakon puno zavrzlama ipak je odlučio dati suglasnost da brončani olimpijac može nastupiti za Sloveniju.

Vijest je objavljena na službenim stranicama Slovenskog skijaškog saveza, a potvrđena je i s hrvatske strane.

"Sretan sam da u rukama sržim suglasnost koja će mi omogučiti da se i dalje natječem i bavim biatlonom. Ovo je jedan od najsretnijih dana u mojem životu i zahvalan sam svima koji su stajali na mojoj strani, predstavnicima oba saveza koji su svojim postupcima dokazali da je suradnja dvije države moguća", izjava je Jakova Faka koju je objavio Slovenski skijaški savez.

"Utvrđivanjem teksta ovog sporazuma predsjeništvo HBS donijelo je odluku o izdavanju suglasnosti Jakovu Fak za nastupanje u reprezentaciji Republike Slovenije, utvrdivši da su usaglašavanjem teksta zadovoljeni uvjeti koje je postavio Izvršni odbor HBS-a, čime je osvajaču olimpijske i svjetske brončane medalje za Republiku Hrvatsku, omogućeno da nastavi sa sportskom karijerom po vlastitom izboru", prenosi stav Hrvatskog biatlon saveza Hrvoje Grubišić, direktor marketinga zadužen za odnose s javnošću u izjavi za Večernji list.

Zanimljivo kako je predstavnik biatlonskog saveza Slovenije Tomaž Šušterčić u izjavi za portal RTV Slovenije kazao kako Slovenci nisu ništa platili za ovu suglasnost, iako je HBS u početku tražio 100 tisuća eura za Fakovu ispisnicu.

O Fakovoj je ispisnici izjavu dao i njegov dugogodišnji trener Uroš Velepec, koji mu je omogućio medalje za Hrvatsku.

"Najgore je raditi sa sportašem koji ne može normalno trenirati. Ovaj je rasplet olakšanje za cijelu reprezentaciju. Iako je imao problema, Jakov je trenirao uzorno. Mislim da će dobro ući u sezonu", koji naglasio kako se nada da će Fak nastupiti već na prvom natjecanju u novoj sezoni koje se u prosincu održava u Östersundu.

Vezane vijesti

Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

Hrvatski 24-godišnji biatlonac Jakov Fak, član slovenske reprezentacije, osvojio je zlatnu medalju u individualnoj utrci na 20 kilometara na… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 19.11.10. 11:03

Nevjerujem da nije ništa plaćeno.Treba istražiti.Kome su ovi lopovi ikada išta poklonili a da nisu izvukli privatnu i osobnu korist.?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika