19.11.2010. / 18:26

Autor: Martina Čizmić

Mirenje u Banskim dvorima: Premijerka i sindikati traže zajednički jezik oko referenduma

Ukoliko Vlada ne prihvati njihov zahtjev za raspisivanjem referenduma spremni su 10. prosinca organizirati generalni štrajk i prosvjed u Zagrebu, a najavili su i potpisivanje peticije za prijevremene izbore

Čelnici sindikalnih središnjica i premijerka KosorČelnici sindikalnih središnjica i premijerka KosorNakon sjednice Vlade započeo je sastanak premijerke Jadranke Kosor i čelnika sindikalnih središnjica oko referenduma o izmjenama Zakona o radu.

Podsjetimo, sindikati su u akciji prikupljanja potpisa prikupili 717 tisuća potpisa građana koji zahtjevaju raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu kojim bi se omogućilo lakše raskidanje kolektivnih ugovora. Nakon što je Vlada iz saborske procedure povukla prijedlog izmjena Zakona, a Ustavni sud ustvrdio kako nema potrebe za raspisivanjem referenduma jer nema više opravdanog razloga za to, sindikati su zaprijetili štrajkom.

Ukoliko Vlada ne prihvati njihov zahtjev za raspisivanjem referenduma spremni su 10. prosinca organizirati generalni štrajk i prosvjed u Zagrebu, a najavili su i potpisivanje peticije za prijevremene izbore.

Sindikalni čelnici smatraju da je Vlada neraspisivanjem referenduma "nečasnim političkim i pravnim manevrima" izigrala volju građana.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 19.11.10. 21:08

Samo naprijed sa prosvjedom, i da se sto vise ljudi odazove. Jedino tako se moze napravit promjena ili dosadasnje politike ili vlade.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 19.11.10. 23:54

Jos da im Jaca obezbjedi urede u vladi da ne moraju da vozare.Nigdje u svijetu sindikalci ne idu na sastanke sa vladom toliko kao u Hrvatskoj.Mozda time pravdaju svoje postojanje?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika