19.11.2010. / 19:38

Autor: Martina Čizmić

Ništa od dogovora s Vladom, sindikati opet prijete generalnim štrajkom

"Ako ne bude referenduma imamo svoj plan aktivnosti, od prosvjeda i generalnog štrajka pa do potpisivanja peticije za izvanredne izbore", rekao je Ribić

Vilim RibićVilim RibićSastanak između sindikalnih čelnika i premijerke Jadranke Kosor nije urodio plodom. Vlada je sindikalistima objasnila kako joj za donošenje odluke o raspisivanju referenduma treba podrška koalicijskih partnera. Stoga će se HDZ sljedećeg tjedna sastati sa svojim koalicijskim partnerima i predstavnicima sindikata i na tom sastanku pokušati naći dogovor.

Koordinator sindikalnih središnjica Vilim Ribić novinarima je nakon sastanka rekao kako su sindikati otvoreni za pregovore i kompromise, ali samo ukoliko se poštuju njihovi zahtjevi. Uvjeren je kako Vlada ovog puta ne može izigrati sindikate.

"Ako ne bude referenduma imamo svoj plan aktivnosti, od prosvjeda i generalnog štrajka pa do potpisivanja peticije za izvanredne izbore", rekao je Ribić.

Sastanak sindikata i vladajuće koalicije trebao bi se održati u utorak u 15 sati, nakon čega će se znati hoće li sindikati organizirati generalni štrajk 10. prosinca ili će Vlada ipak poštivati volju 717 tisuća građana i raspisati referendum o izmjenama Zakona o radu.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 19.11.10. 21:17

Zemlja rvacka: ekipa na državnim jaslama se posvađala - ovi što dobijaju i ovi što uzimaju;
ovi što dobijaju htjeli bi da ovi što uzimaju, uzimaju još više da bi im mogli više i dati.
Jedino što nitko ništa ne pita one od kojih se uzima - a sve ih je manje.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 19.11.10. 23:42

Koga je jos briga sto misle sindikalci


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika