19.11.2010. / 19:55

Autor: Martina Čizmić

Kanada traži obvezno otključavanje mobilnih telefona

Predložen je zakon prema kojem bi po isteku ugovora mobilni operateri morali korisniku otključati uređaj i tako mu omogućiti prelazak s istim uređajem na drugu mrežu

Korisnici bi mogli slobodno prodati telefonKorisnici bi mogli slobodno prodati telefonKorisnici mobilnih telefona često odabiru određenu mrežu zbog njenih pogodnosti kod kupovine mobilnih telefona. Princip je jednostavan. Potpišite ugovor na određeno vrijeme i dobiti ćete uređaj za svega nekoliko kuna. Negativna je strana što ako po isteku ugovora želite prijeći na neku drugu mrežu ne možete koristiti taj uređaj jer je zaključan.

No, taj bi problem uskoro mogao postati prošlost. Barem u Kanadi. Naime, predložen je zakon prema kojem bi po isteku ugovora mobilni operateri morali korisniku otključati uređaj i tako mu omogućiti prelazak s istim uređajem na drugu mrežu.

Otključavanje uređaja omogućilo bi korisnicima da po isteku ugovora slobodno prodaju uređaj i smanjilo broj uređaja koji su nasilno otključavani. Uostalom, zagovornici tog prijedloga zakona ističu da tijekom ugovora korisnik mobilnom operateru i preplati vrijednost uređaja kroz pretplatu.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

registracija
21/3/10

arcanius, 19.11.10. 21:41

to kod nas nikad neće zaživjeti.......


registracija
21/3/10

arcanius, 19.11.10. 21:41

to kod nas nikad neće zaživjeti.......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika