22.11.2010. / 08:32

Autor: Totalsport

NHL liga: Islandersi nastavili gubitnički, Coyotesi pobjednički niz

Detroit Red Wingsi na dramatičan su način stigli do 13. pobjede sezone u 18. odigranom susretu. Naime, na kraju su pobijedili Calgary Flamese na domaćem ledu sa 5-4 iako su sredinom posljednje trećine imali dva gola zaostatka (2-4), a gol zaostatka sve do 3.2 sekunde prije posljednjeg zvuka sirene

Igrači NY Islanders ove sezone i nemaju previše razloga za slavlje (Foto: Reuters)Igrači NY Islanders ove sezone i nemaju previše razloga za slavlje (Foto: Reuters)Hokejaši New York Islandersa nikako da prekinu crnu seriju. Već 13. poraz u nizu doživjeli su u noći s nedjelje na ponedjeljak na gostovanju kod Atlanta Thrashersa rezultatom 2-1 nakon produžetka...

Gori niz od ovog Islandersi su imali posljednji put u ožujku 1990. godine kada su poraženi u 14 utakmica u nizu. Trenutno su Islandersi na omjeru od samo četiri pobjede i 16 poraza, od čega četiri u produžetku, a zanimljivo, postigli su tek 12 golova u 11 zadnjih susreta.

Odlučujući gol vrijedan dva boda za Atlantu je donio Dustin Byfuglien u drugoj minuti produžetka. Prošlogodišnjem igraču Chicago Blackhawksa to je bio četvrti pogodak koji je izravno odlučio pobjednika ove sezone, čime je vodeći u toj kategoriji u NHL ligi.

Golom Taylora Pyatta, njegovim drugim na susretu, Phoenix Coyotesi slavili su na gostovanju kod Vancouver Canucksa 3-2. Zabio je Pyatt u šestoj minuti posljednje trećine i tako produljio pobjedničku seriju Coyotesa na brojku šest. Gol za Coyotese dodao je Scottie Uphall, dok je vratar Ilja Brizgalov zaustavio 24 udarca prema vratima.

Detroit Red Wingsi na dramatičan su način stigli do 13. pobjede sezone u 18. odigranom susretu. Naime, na kraju su pobijedili Calgary Flamese na domaćem ledu sa 5-4 iako su sredinom posljednje trećine imali dva gola zaostatka (2-4), a gol zaostatka sve do 3.2 sekunde prije posljednjeg zvuka sirene. No, tada je zabio Henrik Zetterberg i odveo susret u produžetak u kojem je zabio Nicklas Lidstrom i donio Red Wingsima dva boda.

Lidstrom je uz gol upisao i dvije asistencije, Pavel Dacjuk također je imao gol i dvije asistencije, dok je Zetterberg osim gola u produžetku postigao još jednog u regularnom dijelu. Kapetan Calgaryja Jarome Iginla istaknuo se s dva gola i asistencijom.

NHL liga, nedjelja:

Atlanta - NY Islanders 2-1, produžetak

Detroit - Calgary 5-4, produžetak

Anaheim - Edmonton 2-4

Vancouver - Phoenix 2-3

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika