22.11.2010. / 11:21

Autor: Nacional.hr

Još jedno uhićenje zbog Fimi-medie: Priveden direktor Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo

USKOK već mjesecima širi istragu oko poduzeća Nevenke Jurak, vlasnice Fimi-Medije, koja je sklapala fiktivne ugovore s direktorima javnih poduzeća i pojedinim ministrima te za njih dobivala novac

Vinko Mladineo (Foto: Nino Strmotić/VLM/PIXSELL)Vinko Mladineo (Foto: Nino Strmotić/VLM/PIXSELL)Zbog zloporabe položaja i ovlasti, neslužbeno se doznaje, jutros je u Zagrebu uhićen Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Uhićenje je povezano s malverzacijama u slučaju Fimi-media.

Vinko Mladineo prvi je predsjednik Finda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Na tu je dužnost imenovan početkom 2004, a u tijeku su pretrage njegova stana i ureda.

USKOK već mjesecima širi istragu oko poduzeća Nevenke Jurak, vlasnice Fimi-Medije, koja je sklapala fiktivne ugovore s direktorima javnih poduzeća i pojedinim ministrima te za njih dobivala novac. Mediji su već ranije pisali kako je Mladineov Fond tvrtki Nevenke Jurak za poslove produkcije, koprodukcije i emitiranja u 2008. i 2009. isplatio 5,6 milijuna kuna.

Policija blokirala HAC: Privedeni Mario Crnjak, Josip Sapunar i Jurica Prskalo

Ostaje u Remetincu: Nevenki Jurak produljen istražni zatvor za još tri mjeseca

Barišić priznao: Sanaderu sam odnio više od 30 milijuna kuna, novac nije ni brojao

Posljednjim proširenjem istrage u slučaju "Fimi media" iznos novca za koji su javna poduzeća i ministarstava oštećeni u jednoj od najvećih hrvatskih korupcijskih afera popeo se na više od 80 milijuna kuna. Za izvlačenje tog novca do sada je bilo osumnjičeno 13 osoba, doznaje se iz izvora bliskih istrazi. No i nakon nekoliko proširenja istrage za najveću se štetu i dalje tereti bivši HDZ-ov rizničar i šef carine Mladen Barišić koji je preko Fimi medije Nevenke Jurak navodno izvukao čak 40 milijuna kuna.

On je i jedan od šestero osumnjičenih koji se još uvijek nalazi u istražnom zatvoru u Remetincu. Osim njega i Nevenke Jurak, uhićene u kolovozu, u zatvoru su od četvrtka i Josip Sapunar, Zlatko Korpar, Mario Crnjak i Jurica Prskalo, uhićeni zbog sumnje da su preko Fimi medie HAC-a oštetili za 26 milijuna kuna.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 22.11.10. 12:08

Još jedno...i još jedno...i još jedno...


registracija
4/3/10

akobogda, 22.11.10. 12:22

Dajte se gospodo saberite, ne pušta u ovoj državi samo na jednu rupu.


registracija
4/3/10

akobogda, 22.11.10. 12:23

Pitajte samo koliko su "hrabri" Ličani s rovokopačima isplatili heroju Milinoviću a u svezi autoceste. Neštoo tome zasigurno zna bivša direktorica u Strabagu.


registracija
5/3/10

starimudrac, 22.11.10. 13:01

fala ti bože ! taj moj vršnjak je za savu kod siska (rafinerija) rekao da ribe nisu glupe da plivaju na površini ako je zagađena. još mu trebaju onog plavšića pridružit !


registracija
1/1/70

, 22.11.10. 13:14

Zasto cijeli HDZ ne preseli u Remetinec i onda da njih par, koji nisu lopine (ako ima takvih) naknadno puste. Mislim, bilo bi jednostavnije, ne ovako svaki dan privodit jednog po jednog.... nema smisla...


registracija
30/9/09

davor12345, 22.11.10. 14:02

E ovaj sigur'o nije kriv. Ne znan samo šta će mu samo tuliki šoldi kad ja uspijen preživit s manje od dvi ijade.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika