22.11.2010. / 15:21

Autor: Hina

Počinje suđenje Draženu Slavici za kornatsku tragediju

Optužnica je napisana na više od 60 stranica, a sudski spis sadrži oko šest tisuća stranica. Očekuje se više vještačenja i ispitivanje stotinjak svjedoka pa bi suđenje moglo potrajati mjesecima

Dražen SlavicaDražen SlavicaViše od tri godine nakon kornatske tragedije na Županijskom sudu u Zadru sutra počinje suđenje bivšem zapovjedniku vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Draženu Slavici optuženu za propuste u organizaciji gašenja požara na Kornatima 30. kolovoza 2007. kad je poginulo 12 vatrogasaca.

Državno odvjetništvo Slavicu tereti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Kako se navodi u optužnici, na gašenje požara na otoku Kornatu helikopterom je poslao dvojicu maloljetnika i civilnoga ročnika te vatrogasce koji nisu završili vježbe helikopterskoga desantiranja. Na teret mu se stavlja i kašnjenje akcije spašavanja unesrećenih vatrogasaca te oglušivanje na upućivane mu pozive u pomoć.

Optužnica je napisana na više od 60 stranica, a sudski spis sadrži oko šest tisuća stranica. Očekuje se više vještačenja i ispitivanje stotinjak svjedoka pa bi suđenje moglo potrajati mjesecima.

Premještanje suđenja u Zadar Vrhovni sud je obrazložio da je većina sudaca šibenskoga Županijskog suda već radila na tom predmetu, a prijenos mjesne nadležnosti tražila je i Slavičina obrana zbog sigurnosnih razloga. Inače, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Šibeniku obustavilo je kazneni postupak protiv Slavice, na što se državno odvjetništvo žalilo. Vrhovi sud donio je odluku o nastavku kaznenog postupka, smatrajući odluku Izvanraspravnog vijeća preuranjenom.

Požar na Kornatu jedini je preživio vatrogasac Frane Lučić iz Tisnoga.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika