Objavljeno u Nacionalu br. 784, 2010-11-23

Autor: Boris Bilas

NAJBRŽA PRETRAGA INTERNETA

Google instant odsad i u Hrvatskoj

Google Instant od ponedjeljka je dostupan u još 18 svjetskih zemalja među kojima je i Hrvatska, objavljeno je iz kompanije. Usluga koja je predstavljena u rujnu do kraja bi godine trebala biti integrirana na Googleove stranice diljem svijeta. Radi se o opciji pretraživanja koja će korisnicima prikazivati rezultate pretrage još dok budu tipkali pojmove koje žele pretražiti.

Čim korisnik počne unositi upit za pretraživanje, usluga Google Instant automatski prikazuje rezultate za često pretraživanje koje započinje tim slovima. Ostatak upita predviđa se pomoću algoritma na temelju čestih upita drugih korisnika. Predviđeni tekst prikazuje se u okviru za pretraživanje u svijetlosivoj boji te se za taj predviđeni upit automatski prikazuju rezultati pretraživanja. U Googleu su izračunali da prosječnom korisniku treba devet sekundi da utipka rezultat i 15 sekundi da odluči koji će rezultat izabrati. S novom opcijom instant rezultata, Google se nada da će kod svake pretrage korisnicima uštedjeti dvije do tri sekunde.

Google Instant je od rujna dostupan u Sloveniji, a od početka ovog tjedna može se, osim u Hrvatskoj, koristiti i u Bugarskoj, Grčkoj, Rumunjskoj i Srbiji.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika