23.11.2010. / 14:11

Autor: Nacional.hr

Sanader s flasterom na glavi glasao za proračun, oporba napustila Sabor: 'Ovo je nasilje nad građanima'

I bez prisustva oporbenih zastupnika, vladajuća je večina s 83 glasa za i šest protiv prihvatila proračun što su zastupnici HDZ-a popratili s velikim pljeskom

Autor:
Jurica Galoić/PIXSELLAutor: Jurica Galoić/PIXSELLSaborska većina odbila je jutros amandmane koje je na prijedlog državnog proračuna za iduću godinu podnio nezavisni zastupnik Zoran Vinković, dok je za amandmane HSP-ova Danijela Srba odlučeno da nisu predloženi u skladu sa zakonom, te se o njima nije glasovalo.

Nakon toga pristupilo se glasovanju, ali je prije toga oporba napustila saborsku dvoranu.

"Ovakav proračun predstavlja nasilje nad građanima, a takvo nasilje zahtjeva terapiju, a to su izbori. Mi u ovakvom nasilju nad građanima ne želimo sudjelovati", kratko je poručio HNS-ov Zlatko Koračević.

Kazao je da ovakav proračun ne čuva standard građana nego samo očuvanje na vlasti, da ne brani mirovine nego vodi k slomu mirovinskog sustava, te da ne štiti djecu nego ih vodi u dužničko ropstvo.

Kosor o Sanaderovom glasu za proračun: 'On već dugo nije član HDZ-a i apsolutno je nebitan'

No i bez prisustva oporbenih zastupnika, vladajuća je večina s 83 glasa za i šest protiv prihvatila proračun što su zastupnici HDZ-a popratili s velikim pljeskom. Zanimljivo kako je za proračun glasao i bivši premijer i bivši šef svih HDZ-ovaca Ivo Sanader koji se jutros u Saboru pojavio s flasterom na sljepoočnici. Međutim, nije željio otkriti kakvu je nezgodu imao, isto kao što nije želio otkriti jeli predao imovinsku karticu koju je po zakonu trebao predati sinoć do ponoći.

Vlada je za svoj proračun dobila podršku 83 zastupnika vladajuće koalicijeVlada je za svoj proračun dobila podršku 83 zastupnika vladajuće koalicije"Ja sam rekao da neću rušiti parlamentarnu većinu koju sam stvarao, a proračun je jedan od najvažnijih programatskih dokumenata koji se usvajaju u hrvatskom saboru. Mislim da je on na crta onoga na čemu smo dobili izbore 2007. i zato sam ga podržao", rekao je Sanader.

Proračunom Vlada predviđa prihode u iznosu od 107 milijardi 400 milijuna kuna, a rashode od 122 milijarde 300 milijuna kuna, uz deficit od 14 milijardi 900 milijuna kuna, to jest 4,3 posto BDP-a.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

registracija
3/1/10

GULLWING, 23.11.10. 11:40

:))))))))))))))))))))


registracija
2/12/09

gromco, 23.11.10. 12:01

zlo mi je od taqwe demokracije!. ovo kaj se unas deshava se zove hadezeovska diktatura. nema od hadezeja nishta kaj bi se moglo retci da zastupaju narod.
bitch


registracija
20/7/10

pijanovic, 23.11.10. 12:54

hdz katastrofa svi osim premijerke u Rementinac


registracija
14/11/07

laufer, 23.11.10. 13:39

Sve to skupa zapravo nije važno. Mogu oni izglasati štogod i kolikogod žele, ali stvarnost i život će ih (nas) pokopati.
Stvoriti jednu kunu, trošiti dvije,a razliku nadoknađivati kreditima može se neko vrijeme.
To vrijeme je potrošeno.


registracija
1/10/09

hillibilly, 23.11.10. 15:12

Svaka čast Sanaderu- oličenje hrvatskog poštenja i junaštva, taj bi i svoju mamu prodao.


registracija
5/3/10

starimudrac, 24.11.10. 09:04

sanader je bio kod glumičića, vadio je masne naslage oko očiju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika