23.11.2010. / 17:29

Autor: Hina

Sindikati: Današnji sastanak o referendumu je "ili-ili"

Današnji sastanak koalicijskih partnera i sindikata o referendumu je sastanak "ili-Ili", ili će se donijeti odluka o provedbi referenduma ili će sindikati organizirati prosvjede i štrajk, izjavili su sindikalni čelnici prije ulaska u Banske dvore.

Ozren Matijašević i Vilim RibićOzren Matijašević i Vilim RibićDanašnji sastanak koalicijskih partnera i sindikata o referendumu je sastanak "ili-Ili", ili će se donijeti odluka o provedbi referenduma ili će sindikati organizirati prosvjede i štrajk, izjavili su sindikalni čelnici prije ulaska u Banske dvore.

Naši su zahtjevi da se raspiše referendum o izmjenama Zakona o radu, odredi vrijeme u kojem bi bio održan te postigne dogovor o sadržaju referendumskog pitanja, izjavio je novinarima predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević.

Ako to ne uspijemo na današnjem sastanku, onda će se sindikati dobro organizirati i primorati Vladu da donese odluku o provedbi referenduma, ustvrdio je Matijašević.

Sindikalne središnjice već ranije su najavile da će u tom slučaju 30. studenog održati Svesindikalni sabor, a potom početkom prosinca niz prosvjeda u hrvatskim gradovima koji bi trebali kulminirati 10. prosinca velikim prosvjedom u Zagrebu i generalnim štrajkom.

Čelnik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić izrazio je optimizam u mogućnost dogovora, ako kod Vlade i koalicijskih partnera ima razuma, jer se 717 tisuća građana izjasnilo za održavanje referenduma.

Vlada ne može reći da nema novaca za to, jer troškovi referenduma o ulasku Hrvatske u EU iznose 50 milijuna kuna, a za sindikalni referendum su potrebna znatno manja sredstva, kaže Ribić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 23.11.10. 17:49

Zašto dosad nitko nije upitao novinare koje će pitanje biti na referendumu? Jel mi ovo izgleda kao igrokaz kukuriku koalicije i sindikata po cijeni od ajde 50 milijuna KN.


registracija
30/6/10

petrus7, 23.11.10. 18:14

Zvonko misli ti na svoju obitelj a ne brani bandu lopovsku. Jak si mi ti vjernik kad ih podržavaš u krađi. Govno prodano srpsko.


registracija
6/10/09

pfefer, 23.11.10. 18:40

opet retardirani petrus vrijeđa sve oko sebe on ujutro mrzi cjeli svijet a poslijepodne i sam sebe žalim gospođu koja te rodila ili


registracija
6/10/09

pfefer, 23.11.10. 18:42

jadranka odkantaj ove seljaćine koje te ucjenjuju za svoje interese


registracija
8/7/10

Maroje, 24.11.10. 09:44

Nije mi uopće jasno što oni zapravo hoće, za što da se glasa? samo zazivaju nerad i nemire.Umjesto ispraznih priča neka se upute na društveno koristan rad. Posla ima koliko god hoćeš (neobrađena polja, eko- poljoprivreda, stočarstvo, seoski turizam, pošumljavanje, ribarstvo, čišćenje javnih površina, pošumljavanje itd. itd...)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika