24.11.2010. / 07:52

Autor: Hina

Novi Zeland: Policija smatra da su rudari vjerojatno mrtvi nakon druge eksplozije

Svih 29 rudara koji su pet dana bili zarobljeni u rudniku ugljena na Novom Zelandu vjerojatno su mrtvi nakon što je odjeknula druga eksplozija u rudniku Pike River, objavila je u srijedu policija.

Peter Whittall, direktor rudnika Pike River Coal (Reuters)Peter Whittall, direktor rudnika Pike River Coal (Reuters)Svih 29 rudara koji su pet dana bili zarobljeni u rudniku ugljena na Novom Zelandu vjerojatno su mrtvi nakon što je odjeknula druga eksplozija u rudniku Pike River, objavila je u srijedu policija.

"Naše je uvjerenje da nitko nije preživio. To je jedna od najtragičnijih situacija u kojoj sam se našao kao policajac", izjavio je novinarima policijski inspektor Gary Knowles.

Nakon eksplozije metana u rudniku ugljena Pike River proteklog petka 29 rudara se našlo zarobljeno u 2,3 km dugom glavnom tunelu. Zbog straha od otrovnih plinova i novih eksplozija spasioci nisu mogli ući u rudnik, a pomoću robota i kamera pokušalo se utvrditi da li je itko preživio prvotnu eksploziju.

Vezane vijesti

Lady Gaga povrijedila glavu na koncertu na Novom Zelandu

Lady Gaga povrijedila glavu na koncertu na Novom Zelandu

Američka pop zvijezda Lady Gaga povrijedila je glavu kad ju je slučajno udarila metalna šipka na zadnjem koncertu na Novom Zelandu u nedjelju navečer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika