24.11.2010. / 10:52

Autor: Nacional.hr

Novac iz Fimi medije korišten za predizbornu kampanju i kupovanje medija?

Prema nekim procjenama tvrtka Nevenke Jurak je tijekom tri-četiri godine imala čistu zaradu od najmanje 40 milijuna kuna, od čega je veći dio proslijeđen iz tvrtke

Ivo Sanader i Mladen Barišić (fotomontaža)Ivo Sanader i Mladen Barišić (fotomontaža)Priča oko Fimi-medije iz dana u dan postaje sve zanimljivija. Afera koja već sad ima razmjere najveće afere u hrvatskoj povijesti, a koja bi položaja mogla stajati i neke visoko pozicionirane državne dužnosnike baca potpuno novo svjetlo na funkcioniranje vladajuće stranke i bivšeg premijera Ive Sanadera.

Kako doznaje Jutarnji list, Fimi-medija je bila neka vrsta tvornice gotovog novca za HDZ, ali i visoke državne dužnosnike. Prema neslužbenim informacijama, Sanader i Barišić su se pobrinuli da Fimi-medija dobije poslove javnih tvrtki i drižavnih instituija, a Nevenka Jurak je "višak" novca koji joj je ostao nakon podmirenja troškova i provizije proslijeđivala dotičnom dvojcu.

Navodno je Nevenka Jurak novac trošila i izravno za potrebe HDZ-a i to u predizbornoj kampanji 2007. godine. Oko četiri milijuna kuna tako je otišlo na promidžbeni materijal, bez ikakvog ispostavljenog računa.

Osim toga, novac se koristio i za promociju HDZ-a u medijima, ali i za "preuzimanje kontrole u nekim lokalnim i regionalnim medijima". Navodno se novac koristio i kako bi se u medijima pisalo samo pozitivno o tadašnjem premijeru i stranci. Za medije je navodno potrošeno više od 700 tisuća eura.

Istraga je otkrila i da se tim novcem financiralo i potrebe nekih koalicijskih partnera, zbog čega je policija izuzela i financijsku dokumentaciju iz HDZ-a.

Prema nekim procjenama tvrtka Nevenke Jurak je tijekom tri-četiri godine imala čistu zaradu od najmanje 40 milijuna kuna, od čega je veći dio proslijeđen iz tvrtke.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 24.11.10. 12:46

EVO ČMARKO64 I ZVONČICE BRANITE VI I DALJE TU KRIMINALNU ORGANIZACIJU. PO MENI STE VI KOJI IH BRANITE SUUČESNICI U LOPOVLUKU I TREBALO BI VAS ZATVORITI JER POTIČETE STRANKU NA KRAĐU.
NIJE MI JASNO KAKO MOŽETE MIRNO SPAVATI. A ONDA ZVONČICA TAMO GLUMI NEKOG "VJERNIKA" PA GOVORI HVALJEN ISUS I MARIJA, A JEDNA OD ZAPOVJEDI KAŽE NE UKRADI. IMA TU I NE GOVORI LAŽNA SVJEDOČANSTVA KOJE KRADEZE REDOVITO KRŠI. MOŽDA BI TREBALA BITI I ZAPOVJED NE POTJERUJ LJUDE IZ SVOJIH STANOVA KAKO BI SEBI UZELA. ALI TO NE VRIJEDI ZA NJIH JER JE ONAJ VISOKI LAŽOV ŽIDOV A OVA NEVJERNICA SRPSKA PA TO ZA NJIH NE VRIJEDI, VALJDA.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika