24.11.2010. / 14:46

Autor: Hina

Najavljen program ovogodišnjeg Sajma knjige u Istri od 3. do 12. prosinca

U sklopu Sajma dodijelit će se knjižna nagrada "Kiklop" a održat će se i festival dječje knjige "Monte Librić" te recesijsko izdanje festivala "Polis Jadran Europa"

Magdalena VodopijaMagdalena VodopijaOvogodišnji 16. Sa(n)jam knjige u Istri obilježit će rekordnih 109 događaja, 155 sudionika te 225 izdavača koji će u Domu hrvatskih branitelja u Puli od 3. do 12. prosinca izložiti gotovo 22 tisuće naslova, izvijestila je danas direktorica sajma Magdalena Vodopija.

U sklopu Sajma dodijelit će se knjižna nagrada "Kiklop" a održat će se i festival dječje knjige "Monte Librić" te recesijsko izdanje festivala "Polis Jadran Europa".

"Ovaj pulski festival knjiga i autora zasigurno prelazi regionalne okvire i zato je od iznimne važnosti što smo ga unatoč recesiji zahvaljujući Partnerskom ugovoru s Istarskom županijom, Gradom i Zagrebačkom bankom koji je ove godine potpisan, uspjeli zadržati", kazala je na konferenciji za novinare u Puli direktorica Sajma Magdalena Vodopija.

Izvijestivši kako je tema ovogodišnjeg sajma knjige u Istri "Knjiga i film" istaknula je da ni jedna dosadašnja tema Sajma nije "toliko spontano ušla u sadržaje svih programa Sajma, niti iznjedrila toliko novih programa kao ovogodišnja". U prilog tomu spomenula je ovogodišnje programe "Zameo ih film" kao program koji najbolje oslikava povezanost knjige i filma, "Američka noć" - program koji portretira filmske autore na Sajmu te "Ponoćni kauboji" - noćni program koji obuhvaća razgovore o filmovima u pripremi.

Posebne gošće Sajma bit će izraelska knjiženica Zeruya Shalev te njemačka glumica Maria Schrader koje, po ocijeni direktorice Magdalene Vodopija "najbolje simboliziraju osnovnu nit teme Sajma".

Uz ove nove programe u sklopu ovogodišnjeg Sajma održat će se i programi "Sa(n)jam knjige u knjižnici" koji se odvija u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom u Puli, "Andijev program" posvećen poznatom vinaru i glazbeniku Andiju Šipetiću koji je početkom ove godine smrtno stradao u prometnoj nesreći te program "Hollycook" koji će predstavljati najpoznatije autore iz oblasti gastronomije poput Ane Ugarković, Veljka Barbijerija te Zlatka Galla.

Od tradicionalnih programa Vodopija je izdvojila "Doručak s autorom", "Suton uz knjigu" i "Bertijev program" koji će također ove godine biti posvećen književnosti i filmu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika