24.11.2010. / 20:05

Autor: Totalsport

Abramovič u susjedstvu: NK Maribor potpisao suradnju s FC Chelseajem!

- Bio sam vidno iznenađen količinom informacija koje su pokazali o nama. Mišljenja su da je naša nogometna škola najbolja u ovom dijelu Europe. Čast suradnje s klubom kao što je Chelsea nitko ne bi odbio, pa nismo ni mi - zaključio je Zahovič

Roman AbramovičRoman AbramovičProtokol o međusobnoj suradnji potpisali su trenutačno najbolji slovenski klub, NK Maribor, i engleski prvak Chelsea, otkrio je sportski direktor mariborskog kluba Zlatko Zahovič...

Osim budućeg prava prvokupa na Mariborove igrače, koji će Chelsea dobiti ovom suradnjom, ona uključuje usavršavanje trenera slovenskog kluba u Londonu.

- Već u siječnju naše će stručno osoblje otići na Stamford Bridge i izbliza pratiti metodologiju rada Carla Ancelottija. Nakon toga skupina naših trenera iz škole nogometa otići će u u Chelseajevu nogometnu akademiju, te vidjeti na koji način klub radi s mladim igračima - rekao je Zahovič.

Iz Chelseaja su, kaže Zahovič, inicirali suradnju i doputovali u Maribor formalizirati je. Učinili su to zbog ogromnog uspjeha kluba u proizvodnji mladih igrača, poput aktualnih prvotimaca Palerma Iličiča i Bačinoviča, ili pak dosadašnjega hrvatskoga mladog reprezentativca Dejana Školnika. O svim tim igračima, istaknuo je sportski direktor, u Chelseaju znaju sve.

- Bio sam vidno iznenađen količinom informacija koje su pokazali o nama. Mišljenja su da je naša nogometna škola najbolja u ovom dijelu Europe. Čast suradnje s klubom kao što je Chelsea nitko ne bi odbio, pa nismo ni mi - zaključio je Zahovič odbivši otkriti za koje su aktualne nogometaše kluba Englezi zainteresirani:

- Ne bih o imenima. Siguran sam, međutim, da će vrlo brzo neki naš igrač zaigrati za Chelsea. Ako ne odmah u prvoj momčadi, onda svakako u nekoj od mlađih.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika