25.11.2010. / 08:13

Autor: Nacional.hr

Video blog: Medvedev kritizira Putina: Rusija stagnira zbog jednostranačke vlade

Ukoliko opozicija nema nikakve šanse pobijediti na pravednim izborima, ona se raspada i postaje marginalizirana, rekao je Medvedev

Dmitrij Medvedev i Vladimir Putin (Reuters)Dmitrij Medvedev i Vladimir Putin (Reuters)Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u svom je posljednjem video blogu upozorio naciju kako zemlja pokazuje simptome političke stagnacije zbog jednostranačke vlade i marginalizacije opozicije.

Video blog koji je objavljen tjedan dana prije predsjedničkog obraćanja zastupnicima Dume, analitičari su protumačili kao suptilno sročenu kritiku usmjerenu prema aktualnom premijeru i bivšem predsjedniku Vladimiru Putinu. Također, analitičari smatraju kako je to naznaka da bi se Medvedev mogao odlučiti konačno izaći iz sjene svog prethodnika i postati istinski vođa Rusije.

"Ovaj zastoj je jednako pogibeljan za stranke na vlasti, kao i za opoziciju. Ukoliko opozicija nema nikakve šanse pobijediti na pravednim izborima, ona se raspada i postaje marginalizirana. No, ako vladajuća stranka nema nikakvu pravu konkurenciju. I ona će degradirati, poput živo organizma koji se ne može kretati", rekao je u svom blogu Medvedev.

Službeni komentar na video blog predsjednika Medvedeva je kako je predsjednik u njemu želio najaviti ton u kojem će se obratiti zastupnicima u Dumi. Neki su to protumačili kao pokušaj najave reformi koje Medvedev planira provesti. Podsjetimo, otkako je 2008. došao na čelo Rusije, Medvedev je u više navrata pokušao apelirati ne bi li došlo do potrebnih reformi u političkom životu, no do sada njegovi su uspjesi bili gotovo zanemarivi.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika