25.11.2010. / 17:52

Autor: Hina , Nacional.hr

Jarnjak: 'USKOK je zainteresiran za BMW zbog kojeg je HDZ platio odštetu 84 tisuće eura'

Odbio je i bilo kakvo daljnje komentiranje nabave BMW-a rekavši da se za to pitanje interesira USKOK, čije predmete nikada ne komentira

Ivan JarnjakIvan JarnjakBivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak rekao je danas kako stranka nije dobila nikakav novac prilikom povrata proizvođaču skupocijenog BMW-a kojeg je koristio bivši premijer Ivo Sanader, već je morala platiti odštetu za njegovo korištenje od 84 tisuće eura i potvrdio da se za to pitanje interesira USKOK.

"Taj je auto plaćen kada je vraćen natrag", rekao je Jarnjak novinarima u Saboru koje je zanimalo na koji je način stranka platila skupi BMW i koliki je novac dobila nakon povrata automobila proizvođaču.

Ivan Jarnjak, koji je bio glavni tajnik HDZ-a kada je kupovan sporni automobil, rekao je kako plaćanje nije obavljeno prilikom preuzimanja, već prilikom povrata. Na računu BMW-a, kada je stigao u stranku, pisalo je "plaćen prema dogovoru", odnosno da će plaćanje uslijediti kada za to dođe vrijeme.

To se dogodilo prilikom povrata BMW-a proizvođaču, kada je stranka, po Jarnjakovim riječima, na račun odštete morala platiti 84 tisuće eura.

U obračun je tada uračunat povrat novog BMW-a, ali i jednog starog koji je stranka od prije posjedovala. "Još smo morali doplatiti 84 tisuća eura, na račun odštete za korištenje, budući da se radilo o skupocijenom autu", dodao je.

Istaknuo je i kako sve to piše u reviziji, da je sve provedeno transparentno i sa službenih računa. Opovrgnuo je i postojanje crnih stranačkih fondova, rekavši da on "takvo što nije imao".

Odbio je i bilo kakvo daljnje komentiranje nabave BMW-a rekavši da se za to pitanje interesira USKOK, čije predmete nikada ne komentira.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 25.11.10. 19:18

Toliko novca izvuceno, a niko od njih s crnim fondovima nista nije imao. Na drugoj strani osobna im imovina u milijunima. Pa kako to objasnjavaju.
Kao sto je vazno da se ratni zlocini isprocesuiraju i izvrsitelji kazne, tako je isto vazno da lopovi u bijelim okovratnicima osjete ruku pravde. Oboje je nuzno za bolje sutra svih nas.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 25.11.10. 19:22

Tko god bio član HDZ-a treba dobiti najmanje 40 godina zatvora ! Više su štete napravili nego Jugoarmija i svi okupatori koji su pljačkali Hrvatsku stolećima ! BANDA LOPOVSKA adezeovska !


registracija
30/6/10

petrus7, 25.11.10. 20:04

Zanimljivo je to kad se piše u bilo kojem članku kako se kralo u KRADEZEU, onda nema onih njihovih boraca čmarka64 i zvončice da ih brane. Onda šute kao pizde. Pojave se samo na članku gdje su nešto rekli ovi iz oporbe ili sindikata. Pa pičkice lopovske zašto ovdje ne komentirate? Gamad bezobrazna glupa. guzicu bi dali za bjeloglavu srpkinju i ostale iz te kriminalne organizacije.


registracija
8/7/10

Maroje, 26.11.10. 08:43

Oduzeti im svu privatnu imovinu do 3-koljena i poslati na društveno koristan rad dok ne namire štetu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika