27.11.2010. / 10:46

Autor: Hina

Admiral Mullen: Nestabilnost Sjeverne Koreje "može biti vrlo opasna"

Nedavni razvoj događaja u Sjevernoj Koreji, uključujući i prošlotjedno granatiranje južnokorejskog otoka, pokazuju rast nestabilnosti koja "može biti vrlo opasna", izjavio je u petak zapovjednik američkog združenog stožera, admiral Mike Mullen, za CNN.

Admiral Mike Mullen (Reuters)Admiral Mike Mullen (Reuters)Nedavni razvoj događaja u Sjevernoj Koreji, uključujući i prošlotjedno granatiranje južnokorejskog otoka, pokazuju rast nestabilnosti koja "može biti vrlo opasna", izjavio je u petak zapovjednik američkog združenog stožera, admiral Mike Mullen, za CNN.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-Il ima zemlju "koja izgladnjuje svoje ljude, čije je gospodarstvo apsolutno grozno. Ali on i dalje poduzima vrlo namjerne akcije da destabilizira regiju (...), a to bi moglo biti vrlo opasno za sve nas, uključujući ne samo regionalne igrače, iako mislim da Kina ima ima veliki udjel u stabilnosti", rekao je admiral Mullen u intervju za CNN koji će biti emitiran u nedjelju.

Mullen je rekao da su razmjena topničke vatre, zajedno s potapanjem južnokorejskog patrolnog broda i nedavne objave da je izgrađen još jedan od objekata za obogaćivanja urana u Sjevernoj Koreji, bili dio Kimova plana.

"Što se dogodilo s ubojstvom 46 južnokorejskih mornara, što se dogodilo s pogonom za obogaćivanje urana, kao i očito, s topničkim incidentom... postoje mnogi koji vjeruju da je to dio Kim Jong-Ilova plana da objavi svog nasljednika", rekao je Mullen.

Izrazio je uvjerenje da je Kimov glavni cilj i dalje razviti nuklearno oružje, nastaviti zaokupljati svjetsku pozornost te i dalje nastojati doći do razine na kojoj bi se smatrao svjetskim igračem.

Tijekom široke rasprave u intervjuu, Mullen se također obratio pitanju Afganistana, kao i Wikileaksovoj namjeri da objavi nove tisuće tajnih dokumenata SAD-a.

Mullen je rekao da će se povlačenje američkih vojnika iz Afganistana 2011. "temeljiti na preporuci generala (David) Petraeusa i uvjetima na terenu".

Naglasio je kako predviđa da će znatan broj savezničkih vojnika ostati u Afganistanu i nakon srpnja 2011.

Mullen je rekao da objava tajnih dokumenata SAD-a od strane Wikileaksa ugrožava živote američkih vojnika.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 27.11.10. 11:29

Baba Vanga,treći svjetski rat!Čudno je polje nulte točke.Djeluje na način koji je za ljudski rod još apsolutno neistraženo područje.Skup svega znanja,svih prošlosti i budućnosti negdje se nalazi pohranjeno.Ako je to polje nulte točke,kako je to lijepo opisala Liney Mc Tagart u svojoj knjizi Polje,skup svih znanja i događaja iz kojih se na određeni način mogu crpiti informacije,tada ostaje za vjerovati(zasada samo kolokvijalno)da određene osobe zaista mogu imati kontakt sa tim Poljem(i informacijama u njemu) te su u stanju izricati određena saznanja ili znanja sama.Koje predispozicije su potrebne a da bi određena osoba bila "podobna"za kontakt,također nije ni približno jasno.Ali selekcija "velikih umova"iz reda vrste čovjeka,su dokaz da "odabrani"zaista postoje.U svezi sa tim i baba Vanga,bez obzira na predrasude zbog antropoloških karakteristika,može također biti,ne svojom voljom;odabrana za pristup informacijama iz Polja.Tema je više metafizička nego naučno dokaziva ali eksplicitni slučajevi"pogađanja budućnosti"nisu novost u svijetu čudnih pojavnosti.


registracija
9/11/09

superhik, 27.11.10. 23:46

Obicno kada je neko nestabilan i vrlo opasan ides mu organizirati vojne vjezbe u dvoristu kako bi ga umirio...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika