27.11.2010. / 20:27

Autor: Hina

Podignuta optužnica protiv Ž. Žderića, I. Mladinea te još tri osobe za pretvorbu Konstruktora

Županijsko Državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv pet osoba u slučaju privatizacije građevinskog poduzeća "Konstruktor" iz Splita, a optužene, među kojima je i direktor Željko Žderić i šef Porezne uprave Ivica Mladineo, tereti se da su za najmanje 2.093.140 kuna oštetili Hrvatski fond za privatizaciju.

Željko ŽderićŽeljko ŽderićŽupanijsko Državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv pet osoba u slučaju privatizacije građevinskog poduzeća "Konstruktor" iz Splita, a optužene, među kojima je i direktor Željko Žderić i šef Porezne uprave Ivica Mladineo, tereti se da su za najmanje 2.093.140 kuna oštetili Hrvatski fond za privatizaciju.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je u večeras objavljenom priopćenju na svoj internetskoj stranci, navevši inicijale, dob i funkcije optuženih, izvijestilo da je podignulo optužnicu protiv hrvatskih državljana Ž. Ž. (1955.), J. K. (1958.), B. B. (1955.), N. Ž. (1950.) i I. M. (1952.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju iz čl. 292. st. 2. Kaznenog zakona.

"Okrivljenicima se stavlja na teret da od travnja 1992. do konca 1996. u Splitu; zajednički i po prethodnom dogovoru; Ž. Ž. kao predsjednik Upravnog odbora društvenog poduzeća K. iz Splita, a B.B., J. K., N. Ž. i I. M. kao članovi Upravnog odbora istog poduzeća; svi imenovani na dužnost rješenjem Agencije za restrukturiranje i razvoj Republike Hrvatske radi provođenja pretvorbe tog društvenog poduzeća na temelju odredbi čl. 42. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća; u nakani da onemoguće pretvorbu društvenog kapitala i uskrate Hrvatskom fondu za privatizaciju cijenu dionica koje se prodaju zaposlenicima, nisu dovršili započetu pretvorbu trgovačkog društva, već su osnovali društvo KI d.d. Split na koje su simuliranom prodajom prenijeli imovinu društvenog poduzeća K. iz Splita.

Tereti ih se da su na taj način tom društvu neosnovano pribavili do kraja 1996. godine iznos od najmanje 2.093.140,00 kuna oštetivši tako Hrvatski fond za privatizaciju za navedeni iznos, odnosno cijenu dionica koju bi naplatio od zaposlenika-malih dioničara da je dovršena pretvorba društvenog kapitala društva GP K iz Splita".

Vezane vijesti

Tri hrvatske tvrtke na natječaju za autocestu u BiH

Tri hrvatske tvrtke na natječaju za autocestu u BiH

Tri hrvatske građevinske tvrtke, Viadukt, Konstruktor i Ingra inženjering, prijavile su se odvojeno na međunarodni natječaj za izgradnju 37… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 27.11.10. 23:49

Tko bi rekao da netko kome je ime Zderic moze pozderati jednu nekad uspjesnu tvrtku...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika