28.11.2010. / 16:24

Autor: Hina

Barroso zabrinut zbog prodora populizma u Europi

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, izrazio je u nedjelju zabrinutost zbog prodora populizma u Europi i pozvao političare da štite europske vrijednosti, u intervjuu danom u Bruxellesu radio postaji Europe 1.

Jose Manuel BarrosoJose Manuel BarrosoPredsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, izrazio je u nedjelju zabrinutost zbog prodora populizma u Europi i pozvao političare da štite europske vrijednosti, u intervjuu danom u Bruxellesu radio postaji Europe 1.

"Danas postoji u Europi prodor populizma koji je vrlo ozbiljan i zabrinjava me. Vidim društva s velikom tradicijom otvaranja i demokracije u kojima raste prodor nacionalizma, šovinizma, ksenofobije, ponekad čak i agresije", izjavio je Barroso.

"Populizam je manipulacija bojaznima i strahovima uz iracionalne argumente, ali to ponekad prođe", kazao je on. "Zato pozivam sve demokratske i proeuropske snage da koriste neki pedagoški pristup u objašnjavanju" naših vrijednosti.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 28.11.10. 16:47

Nije to samo danas. To je postojalo na Balkanu prije 20 godina; iznijelo je na sami vrh Milosevica a zatim Tudmana (i skupa s njim HDZ). Ali brdoviti Balkan nije Europa, pa se to valjda ne racuna.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika