29.11.2010. / 09:18

Autor: Nacional.hr

Dobar posao u Alpama: Sanader u Innsbrucku ima ured od 20 kvadrata i poštanski sandučić

Na pitanje kakva je vlasnička struktura tvrtke, Kröss kaže kako je Sanader gazda, a on suvlasnik i to samo na papiru. Objasnio je da s poslom kreću polako te su prošli sve mjerodavne institucije i imaju sve što im je potrebno

Ivo SanaderIvo SanaderAustrijska tvrtka bivšeg premijera Ive Sanadera u kojoj ima udio od 95 posto, Prima consulting, na adresi u Innsbrucku ima poštanski sandučić i poslovni prostor od 20 kvadrata.

Pet posto tvrtke drži poslovni partner bivšeg predsjednika Vlade i šefa HDZ-a Wolfgang Kröss. Sanader je u ovu tvrtku uložio 30 tisuća eura, a sa svojim je partnerom prije dva tjedna uselio je u ured.

Čak niti poštanski sandučić nije samo od te tvrtke već ga Sanader dijeli s odvjetnikom Martinom Dellasegeom, piše Večernji list. Iz odvjetničkog ureda objašnjavaju da dijele poštanski sandučić sa Sanaderovom tvrtkom zato što su mu iznajmili prostor u uredu.

"Ne dajem nikakve intervjue. To sam vam već kazao na telefon. Mogu samo potvrditi da sam suvlasnik firme i to iz vrlo jednostavnog razloga. Kao vlasnik nisam obvezan raditi određeno radno vrijeme i mogu si isplatiti manju plaću, a o svom šefu ne bih ništa govorio", rekao je Kröss za Večernji list.

O gazdi nije htio govoriti jer ga dobro ne poznaje. Na pitanje kakva je vlasnička struktura tvrtke, Kröss kaže kako je Sanader gazda, a on suvlasnik i to samo na papiru. Objasnio je da s poslom kreću polako te su prošli sve mjerodavne institucije i imaju sve što im je potrebno. "Bavit ćemo se financijskim savjetovanjem i savjetovanjem tvrtki", kazao je Wolfgang Kross.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 29.11.10. 09:45

otvorio ekspozituru Fimi-medije.


registracija
30/9/09

davor12345, 29.11.10. 12:00

Ajde nemojte čoeka zahebajat! On ima pravo radit šta 'oće, kol'ko 'oće i di 'oće za svoje šolde! Pa nije ji vajda ukra!? Ako triba imat firmu za hvatanje zjala, on ju more imat! Da njega nije bilo, ne bi ni nama bilo ovako kako je sad!


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 29.11.10. 23:36

Ja i firma zaradjuje milijune


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika