30.11.2010. / 10:43

Autor: Hina , Nacional.hr

Bandićev proračun ili novi izbori: Gradska skupština odlučuje o svom raspuštanju

I vladajuće i oporbene stranke u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u javnosti su kritizirale prijedlog gradske uprave da se od 1. siječnja 2011. uvede imovinski cenzus za socijalna prava poput smješaja u jaslice i vrtiće, produženog boravka u školama i besplatni javni prijevoz

Milan Bandić u gradskoj skupštiniMilan Bandić u gradskoj skupštiniZagrebačka Gradska skupština danas će raspravljati o gradskom proračunu za 2011. koji je predložen u iznosu od 6,79 milijardi kuna što je 110 milijuna kuna ili 1,65 posto više od ovogodišnjeg, rebalansiranog proračuna.

Nakon aktualnog sata zastupnike čeka proračun za 2011. čije bi neizglasavanje značilo nove izbore u Zagrebu, ali za gradsku Skupštinu, a ne za gradonačelnika.

I vladajuće i oporbene stranke u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u javnosti su kritizirale prijedlog gradske uprave da se od 1. siječnja 2011. uvede imovinski cenzus za socijalna prava poput smješaja u jaslice i vrtiće, produženog boravka u školama i besplatni javni prijevoz.

Gradonačelnik Milan Bandić tvrdi da neće odustati od svojeg prijedloga unatoč tome što ga zbog smanjenja subvencija, među ostalim i za dječje vrtiće, odbijaju prihvatiti svi klubovi zastupnika. Dakle, Zagrepčane čeka Bandićev proračun ili izbori.

Uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine, grupa građana koji imaju u planu poduzeti akciju Za spas Cibone, dijelili su gradskim zastupnicima bedževe Naša stranka je Cibona i informativni letak u kojem predstavljaju globalni projekt Mozaik spasa.

Kako je novinarima objasnio jedan od mladih članova i bivših sportaša Andrej Šimatić riječ je o građanskoj inicijativi za spas kluba Cibone koja će, bude li odjeka u zagrebačkoj i hrvatskoj javnosti, prerasti u neprofitnu fondaciju.

Želja im je postaviti veliki zid kod Ciboninog parkirališta sastavljen od kockica od kojih bi svaka vrijedila 10 kuna, a 20 povezanih 200 kuna pomoći Ciboni s tim da bi na svaku bilo moguće ispisati logo tvrtke.

"Cjelokupna zarada išla bi isključivo za saniranje Cibonina duga", objašnjavaju organizatori, a kupnja će biti organizirana i putem Interneta jer su ime Dražena Petrovića i Cibone poznati diljem svijeta.

Na pitanje podržavaju li rješenje koje ispred Grada Zagreba predlaže gradonačelnik Milan Bandić, Šimatić ističe kako su za sva rješenja koja idu za spas Cibone.

Bedž je na ulazu u Staru gradsku vijećnicu dobio i gradski zastupnik HDZ-a Ćiro Blažević.

"Cibona se mora spasiti, a ne uništiti instituciju koja je proslavila Zagreb i Hrvatsku", odgovorio je Blažević na pitanje novinara i naglasio kako oni koji toga nisu svjesni gledaju osobni, a ne nacionalni interes.

Gradonačelnik Bandić poručio im je da ne gube vrijeme već da prihvate ponudu Grada kako bi se Cibona što prije počela konsolidirati.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika