02.12.2010. / 10:14

Autor: Hina

Bebićeva prepirka s Jambom: Vrijeme je da preuzme odgovornost za stanje u Metkoviću

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić odbacio je jutros prozivke metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe da je odgovoran za to što taj grad nema sustav obrane od poplave.

Predsjednik Sabora Luka BebićPredsjednik Sabora Luka BebićPredsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić odbacio je jutros prozivke metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe da je odgovoran za to što taj grad nema sustav obrane od poplave.

"Ako je netko 15 godina gradonačelnik u gradu u kojem živi, u kojem ja ne živim već 20 godina, krajnje je vrijeme da preuzme odgovornost za sve što se dolje događa i da ne traži stalno krivce sa strane", kazao je Bebić novinarima uoči jutrošnjeg početka saborskog zasjedanja.

Metkovski gradonačelnik Gabrić sinoć je za HTV rekao da bi netko morao politički odgovarati, jer je Metković jedini dalmatinski grad bez sustava obrane od poplava, a prije svih predsjednik Sabora i Metkovac Luka Bebić.

I dok se političari prepiru u Metkoviću je stanje i dalje vrlo teško. Jutros se u 3,45 sati izlila Neretva, ali ljudstvo i mehanizacija na terenu izgradnjom zečjih nasipa spriječili su veće plavljenje, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Od 5 sati vodostaj rijeke Neretve dosegnuo je visinu od 405 centimetara i najveći je vodostaj izmjeren u posljednjih 50 godina. U siječnju ove godine za vrijeme velikih poplava vodostaj nije prelazio 383 cm. Kako je priopćeno iz Stožera za zaštitu i spašavanje, predviđa se da će vršni vodostaj od oko 405 cm trajati još najmanje šest sati.

Postavljeni su zečji nasipi u Kominu, Opuzenu, Metkoviću i Krvavcu. Za to je utrošeno 10 tisuća vreća pijeska, a ostalih oko 25 tisuća vreća upotrijebilo se kao pomoć ugroženom stanovništvu.

U naselju Komin poplavljeno je 60-ak objekata. U Metkoviću je desna obala Neretve poplavljena zaobalnim vodama i očekuje se plavljenje većeg broja objekata nego što je to bilo u siječnju, kada je poplavljeno 700 objekata.

Dubrovačko-neretvanska županija proglasila je sinoć izvanredno stanje na području Metkovića, Opuzena, Ploča i općine Kula Norinska. Angažirana je većina vatrogasnih postrojbi županijske Vatrogasne zajednice - oko 200 ljudi, dok je iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje poslano 20, a iz Hrvatske gorske službe za spašavanje 22 osobe.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
25/6/10

vidra, 02.12.10. 12:07

Jambo prima plaču kao gradonačelnik, znači odgovoran je za sve što se događa u Metkoviću. Lijepo je on to smislio da drugi odgovara, a on da c cruje. Što bi onda drugi gradovi, jer nema svaki grad predsjednika sabora.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika