03.12.2010. / 21:27

Autor: Hina

Josipović u Banjoj Luci prima nagradu za osobu godine, s Dodikom će razgovarati o povratku Hrvata

Za boravka u Banjoj Luci Josipović će se sastati i s predstavnicima Udruge Hrvata Banjaluke, visokim povjerenikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom te s članovima Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i Bakirom Izetbegovićem

Milorad Dodik i Ivo JosipovićMilorad Dodik i Ivo JosipovićHrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će u ponedjeljak u Banjoj Luci nagradu za osobu godine lista "Nezavisne novine", a posjet Republici Srpskoj iskoristit će za razgovore s tamošnjim dužnosnicima o povratku Hrvata i gospodarskoj suradnji s hrvatskim tvrtkama, najavljeno je u petak iz predsjednikova ureda.

S Josipovićem u Banju Luku putuju i predstavnici hrvatskih političkih stranaka, skupina gospodarstvenika podrijetlom iz Posavine te predstavnici udruga nestalih i prognanih koji će o povratku razgovarati s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom i ministrima u vladi toga entiteta.

Svaki put kad predsjednik Josipović putuje u BiH nastoji istaknuti problem Hrvata i to će biti glavna tema razgovora u Banjoj Luci, kažu u uredu predsjednika Josipovića koji je RS posjetio krajem svibnja, pa će sastanak s Dodikom biti prilika da se razmotri što je otad učinjeno na planu povratka.

Kao priznanje za njegovu politiku pomirenja i promicanja suradnje u regiji na Pantovčaku tumače nagradu za osobu godine banjolučkih "Nezavisnih novina" koju će šef hrvatske države primiti na svečanosti u ponedjeljak navečer.

Nagrada čitatelja i urednika "Nezavisnih novina" koju prima u ponedjeljak u Banjoj Luci, kao i nagrada Instituta za mir koju će Josipović primiti početkom veljače u Sarajevu pokazuju da su njegovi napori prepoznati na cijelom teritoriju BiH, ističu predsjednikovi savjetnici.

Na dodjelu nagrade u hotelu "Bosna" u Banjoj Luci dolaze predsjednici Srbije i Crne Gore Boris Tadić i Filip Vujanović, najviši dužnosnici središnjih i entitetskih vlasti u BiH te 25 veleposlanika u susjednoj državi.

Ranije u ponedjeljak, Josipović će posjetiti Jajce gdje će razgovarati s lokalnim vlastima i na dan Svetog Nikole uručiti poklone djeci u dječjem vrtiću Bare u čijoj je obnovi sudjelovala hrvatska vlada, te se susresti i sa župljanima svetišta sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju.

Za boravka u Banjoj Luci Josipović će se sastati i s predstavnicima Udruge Hrvata Banjaluke, visokim povjerenikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom te s članovima Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 03.12.10. 22:43

Ja od Dodika nebi primio ni lijek da mi treba za zivot.Inace Josipovića cijenim,mislim da mu ovakvi izleti neće koristiti.U Sarajevo se ide,Josipoviću,a ne u BL.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika