04.12.2010. / 11:30

Autor: Hina

Assange se ne predaje: WikiLeaks dostupan na serveru u Švicarske piratske stranke

Vlasnik domene "wikileaks.ch" je Švicarska piratska stranka, koja kaže da se zauzima za legalizaciju razmjene datoteka na internetu i za zaštitu privatnosti korisnika interneta

Julian AssangeJulian AssangeInternetska stranica WikiLeaks, koja od nedjelje objavljuje tajnu prepisku američke diplomacije, u subotu je nakon kraćeg prekida dostupna na serveru u Švicarskoj, objavila je Švicarska piratska stranka koja se zauzima za potpunu slobodu kolanja informacija na internetu.

Pošto je američki internetski provider EveryDNS.net u petak zatvorio stranicu wikileaks.org, stranica za objavu povjerljivih dokumenata našla je tijekom jutra sklonište u Švicarskoj, na adresi wikileaks.ch.

Vlasnik domene "wikileaks.ch" je Švicarska piratska stranka, koja kaže da se zauzima za legalizaciju razmjene datoteka na internetu i za zaštitu privatnosti korisnika interneta.

Piratska stranka, utemeljena 2009. po uzoru na Švedsku piratsku stranku, na svojoj je stranici objavila popis s imenima 21 internetske stranice na kojima se mogu učitati datoteke WikiLeaksa. Velik broj tih stranica je u Europi, primjerice wikileaks.nl, wikileaks.de i wikileaks.fi.

Vezane vijesti

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Čelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi dočekana je u četvrtak u UN-ovu sjedištu u Ženevi uz burne ovacije oko četiri tisuće sudionika Međunarodne… Više

Komentari

registracija
24/11/10

killandrew, 04.12.10. 13:58

ako želite saznati o čemu je riječ pišite na: pazistapricas@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika