04.12.2010. / 17:21

Autor: Hina

Hladnoća i obilni snijeg izazivaju kaos u cijeloj Europi

Temperature od minus 20 stupnjeva Celzija zabilježene su tijekom noći u mnogim dijelovima Češke Republike. Pod snijegom je čak i dio Portugala, a Trg sv. Marka u Veneciji poplavljen je zbog iznimno visoke morske plime

Val hladnoće i dalje nastavlja ometati prometovanje diljem Europe, a općem kaosu u subotu je pridonio i iznenadni štrajk španjolskih kontrolora letenja, prenose agencije.

U Velikoj Britaniji u subotu ujutro kasnili su mnogobrojni letovi, a slično je bilo i u britanskom željezničkom prometu. Kiša i snijeg prevladavali su u većem dijelu Engleske i Walesa, gdje su se temperature spustile na sedam stupnjeva Celzija ispod ništice. U Škotskoj su skijaši upozoreni da budu oprezni, zbog potencijalne opasnosti od lavina. U predjelu Alpa također je izdano upozorenje od lavina, osobito zbog činjenice da će snijeg nastaviti padati i u ponedjeljak.

Pariška zračna luka Roissy-Charles de Gaulle izdala je u subotu zrakoplovnim tvrtkama naputak da "u razdoblju od 9:00 do 16:00 sati po mjesnom vremenu" smanji svoje planirani red letenja zbog obilnog snijega i leda.

U ženevske su u bolnice u subotu dovedeni brojni pacijenti s prijelomima kostiju, nastalih kao posljedica padova zbog najobilnijih snježnih padalina od 1985. otkad se evidentiraju meteorološki podaci u toj zemlji.

U Poljskoj je, kako izvješćuje policija, od posljedica hladnoće u posljednja 24 sata umrlo devet osoba, što je, od početka prosinca ukupno 31 osoba, a 46. od početka studenoga.

U Austrijskoj pokrajini Koruškoj bez električne energije je u subotu, zbog loših vremenskih uvjeta, ostalo oko 800 kućanstava, a prometovanje se odvija otežano zbog obilnog snijega. I u Njemačkoj su temperature nekoliko stupnjeva ispod nule, a u nedjelju se očekuje snijeg u gotovo cijeloj zemlji.

Temperature od minus 20 stupnjeva Celzija zabilježene su tijekom noći u mnogim dijelovima Češke Republike. Pod snijegom je čak i dio Portugala, a Trg sv. Marka u Veneciji poplavljen je zbog iznimno visoke morske plime.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika