05.12.2010. / 15:39

Autor: Nacional.hr

Bandić kod Stankovića: 'Mesić i Sanader su krivi što sam izgubio od Josipovića'

"Imam kapital od 900 tisuća birača i oni računaju na mene kao i ja na njih", kazao je Bandić koji sebe vidi kao predvodnika parvog trećeg bloka koji bi bio jedina alternativa HDZ-u i SDP-u

Milan BandićMilan BandićU emisiji HTV-a Nedjeljom u dva ovog je puta kod Aleksandra Stankovića gostovao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je branio svoj prijedlog proračuna grada zagreba za 2011. godinu, ali se i osvrnuo na svoju predsjedniku kandidaturu te je najavio mogućnost izlaska na parlamentarne izbore.

"Zagreb ne živi ispod staklenog zvona, nego dijeli sudbinu Hrvatske", istaknuo je Bandić, govoreći o novim mjerama rezanja proračuna zbog krize u zemlji.

Zbog toga smatra da četveročlana obitelj sa ukupnim prihodom od 28 tisuća kuna može izdvojiti 2000 kuna za dječji vrtić. Dodao je da je GSV podržao taj prijedlog gotovo 100 posto.

"Ostaje mogućnost pomicanja razrednih cenzusa. Učinit ćemo sve da ne udarimo na niži i srednji sloj", poručio je Bandić.

Na pitanje jesu li zaduženost grada Zagreba kriva samo velika socijalna davanja, ili su tome pridonijeli i velika davanja ZET-u za nove tramvaje i davanja za gradnju stanova, Bandić je rekao da je grad Zagreb zadužen manje nego bilo koji grad u Hrvatskoj, iako su ti iznosi u globalu najveći.

O aktualnim problemima koji muče zagrebačku Cibonu Bandić je kazao: "Upoznat sam s činjenicom da je perjanica Cibone Bojan Bogdanović, mladić koji ima samo 21 godinu. Poručujem i njemu i ostalim igračima da ne štrajkaju nego da igraju, a Grad će stati iza Cibone".

"Jedina šansa za Cibonu je da Uprava, bez obzira koliko su u klubu, ode u paketu, a Grad preuzme prostore i jamči Zagrebačkoj banci za kredit od 24 milijuna kuna. Ponovit ću ono što tvrdim danima - ne možete lisici dat da čuva kokoši", kazao je Bandić.

Na kraju emisije Bandić se osvrnuo i na predsjedničke izbore te je zaključio kako je izgubio ponajprije zbog uloge bivšeg predsjednika Mesića i bivšeg premijera Sanadera.

Nisam mogao predvidjeti da će se moj bivši prijatelj Mesić uključiti u kampanju. To je njemu na dušu', rekao je Bandić uz dodatak da je u demokratskim društvima neprimjerno da predsjednik izabire stranu.

Bandić kaže kako nije mogao predvidjeti 'padobranski skok bivšeg premijera na Trg žrtava fašizma' misleći pri tome na pokušaj puča Ive Sanadera 3. siječnja.

"Pošto sam bio dobar sa Sanaderom. To se moglo protumačiti kao da sam ja kandidat Ive Sanadera, a nisam bio", poručio je Bandić koji je priznao da mu je naštetilo i pojavljivanje Tomislava Merčepa u njegovoj predizbornoj kampanji.

Na kraju je Bandić najavio i mogućnost da se kao predstavnik trećeg puta kandidira i na parlamentarnim izborima.

"Imam kapital od 900 tisuća birača i oni računaju na mene kao i ja na njih", kazao je Bandić koji sebe vidi kao predvodnika pravog trećeg bloka koji bi bio jedina alternativa HDZ-u i SDP-u.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 05.12.10. 17:26

Heba te, ako je ovaj predvodnik trećeg bloka, imat ćemo bar poštene WC-e, da ne kažem da ćemo se imati gdje pošteno pos....


registracija
30/3/09

radar, 05.12.10. 17:28

svaka čast nacionalu što je objavio članak o bandiću

ovi šupci iz eph se prave mutavi, a do drugog kruga izbora su agitirali za njega. bijednici


registracija
30/9/09

davor12345, 05.12.10. 17:31

A ka drugo, ovaj izgleda ne razumi da je za njega glasalo da ne glasa za Josipovića, a ne za to što je nešto super! Sad kad mu gori pod nogami u Zagrebu, oće bit Rvacki premijer! Živi bili pa vidili! Možda bude dobar! Neka me prova privolit! Prvi put nije uspio! Ali ja san i dalje punoljetni glasač!


registracija
27/7/09

columbo, 05.12.10. 19:31

Kitio se Bandic onda, u predizbornoj kampanji s Mercepom i bas to mu je odmoglo (ukoliko je uopce imao sansi!?), ali sto je s Bozanicem? Pa, ako mu prvi katolik u Hrvata nije pomogao, Bogami on sam (Bandic) je Crkvi opalio itekako opaki samar...Koje li lakrdije: crkveni poglavar prima predsjednickog kandidata uoci samih izbora, sto vjerujem nije zabiljezeno nikada i nigdje u svijetu. Nakon svega nista, a trebalo je biti...
Makar zbog nevidjene blamaze hrvatske katolicke financijske udruge!
Epilog: nadbiskup je i dalje ostao u svojoj luksuznoj fotelji!


registracija
27/12/06

Skipp, 05.12.10. 21:56

Ovaj je nevjerojatan, on još uvijek misli da mu je za to što je izgubio izbore kriv netko drugi a ne on sam! E narcisoidnog li stvorenja....


registracija
24/3/10

bagsy, 05.12.10. 22:21

jesi li ih miki prijavio u imovinskoj kartici,zaista vjerujem da neke od njih posjeduješ


registracija
30/6/09

jebivjetar, 05.12.10. 22:25

Ovaj čovjek je ili glup ko stup, ili totalni idiot ! A i oni koji su ga izabrali !


registracija
30/12/07

fed23, 05.12.10. 23:34

Bože mili koliko će ova stoka sitnog zuba pušiti?


registracija
25/6/10

vidra, 06.12.10. 07:24

Kako je slatka vlast, teško se je odreći. Opijen od vlasti ne vidi stvarnost. Ne vidi na kojem je mjestu u Hrvatskoj, kod nas obićnih građana.

Ako su Hrvati bili slijepi sve godine do sada, zbog opijenošću slobodom Hrvatske, pa puno toga nisu vidjeli i bili kritični, a sada kad su osjetili na svojoj koži političare i vladajuće, mislim da im neće pasti na pamet da glasaju za ovakve autsajdere i lopove, te bolesno ambiciozne, koji znaju samo frfljati bez pokrića. Takvih nam je dosta. Trebamo kadar koji zna raditi.


registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 06.12.10. 11:16

Pa agitirao je i Nacional ( pogotovo veliki mislioc Srečko Jurdana) za tog tipa pa se sad izgleda posipaju pepelom. Iza njega mogu jedino stajati mutikaše i muljatori a on sam u svojoj ograničenosti ne vidi dalje od nosa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika