08.12.2010. / 11:16

Autor: Hina

Nuklearni pregovori: 5+1 pristali na uvjete Irana

Velike sile pristale su na uvjete Irana oko nastavka razgovora o nuklearnom programu Teherana, izjavio je u srijedu Said Džalili, iranski pregovarač na pregovorima u Ženevi.

Zapadne zemlje promijenile su svoje stajališteZapadne zemlje promijenile su svoje stajališteVelike sile pristale su na uvjete Irana oko nastavka razgovora o nuklearnom programu Teherana, izjavio je u srijedu Said Džalili, iranski pregovarač na pregovorima u Ženevi.

"Zapadne zemlje pregovore su otpočele sa svojih gledišta, ali Iran im je rekao da bi se razgovori trebali nastaviti na osnovi njegovih uvjeta. One su dakle ozbiljno promijenile stav", izjavio je Džalili, citiran na Internet stranici državne televizije.

"Nakon što je Iran inzistirao i argumentirao", velike sile su "pristale da se na sljedećem sastanku u Istanbulu radi o suradnji i zajedničkim točkama" dviju strana, a ne samo o iranskom nuklearnom programu kao što su sile željele, dodao je iranski pregovarač.

Iran i skupina 5+1 (pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačka) nastavili su u ponedjeljak i utorak u Ženevi pregovore prekinute prije 14 mjeseci o sredstvima za rješenje krize nastale zbog iranskog spornog nuklearnog programa.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika