08.12.2010. / 16:31

Autor: Nacional.hr

'Novi zvuk' ponovno u Saxu: Bend 'Prazna lepinja' oduševio posjetitelje

Ovim projektom obuhvaćena je jedna moderna, mlada i kreativna generacija koja je spremna dati novu dimenziju glazbenog sadržaja. Tijekom sezone u sklopu koncertnih večeri četvrtkom, nastupi preko 150 bandova iz cijele Hrvatske

Prazna lepinjaPrazna lepinjaGlazbeni projekt Novi zvuk, već četvrtu godinu za redom, uspiješno se realizira kroz koncerte mladih hrvatskih glazbenih autora, svakog četvrtka u klubu Sax. Cilj ovakvih koncertnih nastupa je upoznavanje šire hrvatske javnosti s novom generacijom autorskih bandova koji imaju za zadatak, unijeti svježinu na hrvatsku glazbenu scenu.

Ovim projektom obuhvaćena je jedna moderna, mlada i kreativna generacija koja je spremna dati novu dimenziju glazbenog sadržaja. Tijekom sezone u sklopu koncertnih večeri četvrtkom, nastupi preko 150 bandova iz cijele Hrvatske. Na kraju svake koncertne sezone projekt Novi zvuk objavljuje CD u suradnji s Croatia recordsom kojim se želi ostaviti trag i dati naglasak na "najbolje" iz prošle sezone te tako ponuditi promociju najkvalitetnijim bandovima.

Prošli četvrtak u klubu Sax u sklopu Novog zvuka su nastupili Pars petrosa, Mangora, Prazna lepinja i grupa Blud.

Prazna Lepinja prvi put je okupljena na inicijativu solo gitarista Denisa i bubnjara Šantića u rujnu 2006. Nakon godinu dana više i manje uspješnih probi, najčešće kod Šantića doma, konačna postava se oformila godinu dana kasnije kada im je pristupio pjevač Ivan Hilje, nešto ranije druga gitara - Crni i, još u svibnju, Jakov Čuveljak na basu. Od tada se sele u garažu velikodušno ustupljena od Milana (nije Bandića ;) ) gdje rade na autorskim stvarima i od tada ih imaju 20-ak. Od siječnja 2008. kreću sa prvim svirkama, a u ožujku snimaju prvi demo koji je i danas aktualan. Od tada do danas odrađeno je 40ak svirki. Među tim svirkama ubraja se i prisustvovanje na 3. demo festivalu gdje je Prazna Lepinja svirala u finalu na glavnom trgu. U vrlo skoroj budućnosti očekuje se ozbiljniji odlazak u studio.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika