09.12.2010. / 14:25

Autor: Totalsport

Gazzetta: Del Bosque je FIFA-in trener godine

Gazzetta također tvrdi da je za trenera-svjetskog prvaka glasovala većina europskih izbornika i kapetana reprezentacija, te da je dobio golemu većinu glasova iz Južne (CONMEBOL) te Srednje i Sjeverne Amerike (CONCACAF)

Vicente del BosqueVicente del BosqueTalijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport objavio je tajnu informaciju za koju tvrdi da je pouzdana: Španjolac Vicente del Bosque dobitnik je FIFA-ine nagrade za trenera godine...

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) u koprodukciji s francuskim nogometnim magazinom France Footballom ove sezone prvi put zajednički bira najbolje svjetske nogometaše i trenere.

Prošlog su tjedna Talijani tako neslužbeno objavili da je u izboru FIFA-e i France Footballa igrački naslov pripao Barceloninu veznjaku Andresu Iniesti, dok sada tvrde da je izbornik španjolske reprezentacije, aktualnih svjetskih prvaka iz Južne Afrike, pobijedio Josea Mourinha i Josea Guardiolu u trenerskoj konkurenciji: Mourinho je, navodi isti izvor, zauzeo drugo, a Guardiola treće mjesto.

Gazzetta također tvrdi da je za trenera-svjetskog prvaka glasovala većina europskih izbornika i kapetana reprezentacija, te da je dobio golemu većinu glasova iz Južne (CONMEBOL) te Srednje i Sjeverne Amerike (CONCACAF).

Nagradu će najbolji nogometaš i trener dobiti na svečanosti 10. siječnja sljedeće godine u Zürichu.

U konkurenciji nogometaša finalisti su, uz Iniestu, Leo Messi i Xavi Hernandez, sva trojica Barcelonini nogometaši.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika