09.12.2010. / 15:49

Autor: Boris Bilas

'Kaos' na raspravi o Sanaderu: Šeks izbacio Burića iz Sabornice uz povike 'Makni se majmune'

"Tvrdim da su mnogi u vrhu HDZ-a znali ono za što se Sanadara tereti u zahtjevu. Ne znam što bi se još trebalo dogoditi da se raspišu izbori. Privođenje premijera je moralni kraj ove vlade, jer je ova vlada - vlada Ive Sanadera", reako je Kajin

U Saboru traje sjednica na kojoj zastupnici raspravljaju o skidanju imuniteta Ivi Sanaderu. Prvi je za govornicu izašao Zoran Milanović koji je umjesto o Sanaderu više govorio o problemu Ine, odnosno o ponudi MOL-a za otkup dionica ove tvrtke. To je razljutilo potpredsjednika Sabora Šeksa, pa je između njih dvoje došlo do ozbiljnog verbalnog sukoba.

"Za nas je ovo nastavak rasprave o nepovjerenju predsjednici Vlade. Sanader je definitivno pobjegao i pitanje je tko je to dopustio i tko je odgovoran. Kazneno je djelo puštanje informacija iz istrage u javnost i trebaju se naći odgovorni", rekao je Milanović koji je dodao kako Iako je ova vijest važna ima nešto što je još važnije.

"Ono što je danas najvažnije su Ina i MOL, i iskoristit ću priliku da poručim vladajućoj stranci da im izvlačenje na Ivicu Račana i na odluke njegove vlade neće proći. Pozivam da se u Saboru donese novi zakon o Ini po kojemu se ne bi moglo prodati 50 % te kompanije bez dozvole Sabora", rekao je Milanović koji zastupnike pozvao da o Sanaderu glasuju po savijesti.

Nakon njega za govornicu je izašao Damir Kajin koji je ponovio kako smatra da je Sanaderu netko pomogao da pobjegne iz zemlje.

"Vijest dana nije zahtjev za oduzimanje imuniteta, već Sanaderov bijeg. Njemu je netko taj bijeg omogućio i zbog toga treba raspustiti vladu i raspisati izbore. Svi smo sve znali, pa je tako sve znala i policija koja mu je dopustila bijeg", kaže Kajin koji smatra da je zadaća policije bila da spriječi njegov izlaz iz države, a ne da mu u tome pomogne.

"Tvrdim da su mnogi u vrhu HDZ-a znali ono za što se Sanadara tereti u zahtjevu. Ne znam što bi se još trebalo dogoditi da se raspišu izbori. Privođenje premijera je moralni kraj ove vlade, jer je ova vlada - vlada Ive Sanadera", reako je Kajin.

Nakon Kajinove rasprave, u Saboru je došlo do pravog 'raspašoja' kada je na govornicu izašao zastupnik HDSSB-a Dinko Burić. On je u nekoliko navrata ponovio kako je HDZ zločinačka organizacija, na što mu je potpredsjednik Šeks prvo dao opomenu, a zatim mu je oduzeo riječ te je pozvao saborsku stražu da ga izbaci iz dvorane. Za vrijeme izbacivanja iz saborskih klupa moglo se čuti nekulturno dobacivanje 'makni se majmune, izbacite budalu iz dvorane'. Za pretpostavljati je da su povici stigli iz klupa HDZ-a.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
1/12/10

kibidabi, 09.12.10. 15:58

Kapa dole Jaci sto progone kriminalce tipa :sanader,roncević,polancec.....nadajmo se brzom uhićenju kalmete,dropulićke,vukelića,linića,bandića....


registracija
16/6/10

nosonja, 09.12.10. 17:03

kibidabi,---a tko će da uhiti Jacu?Kapa njoj dolje ,ali ona je umusana u ta govna isto koliko i njen bivši pretpostavljeni slavni Drivo.


registracija
6/10/09

pfefer, 09.12.10. 17:33

ti koji su ta tri zgubidana izglasali u sabor treba da se glavom zabiju u zid glavaševci


registracija
16/6/10

nosonja, 09.12.10. 17:39

Čmarko procurio...................


registracija
11/1/10

fluid, 09.12.10. 18:01

Sve mi se više čini da Kosorica djeluje po sistemu;"ako nemožeš protiv neprijatelja,ti mu se pridruži.Pa udri iznutra."Dobra strategija ako se njom rukovodila.


registracija
30/6/10

petrus7, 09.12.10. 19:03

"Ime mi je darko64 i ja ližem guzice KRADEZEOVCIMA počev od IVe pobjegulje preko Jace srpkinje sve do ličkog medvjeda i Čobana!"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika