09.12.2010. / 17:37

Autor: Nacional.hr

Kosor: 'MUP nije napravio propust, sve je po zakonu': Karamarko: 'Rješit ćemo problem'

"Vlada i ja osobno podupiremo rad neovisnih institucija i neovisnost institucija poput Državnog odvjetništva, vodeći računa da sm svi pred Ustavom i zakonom jednaki i nevini dok se ne dokaže suprotno", kazala je Kosor

Jadranka Kosor (Foto: Boris Šćitar/PIXSELL)Jadranka Kosor (Foto: Boris Šćitar/PIXSELL)Premijerka Jadranka Kosor nakon sjednice Vlade komentirala je zahtjev za skidanjem imuniteta bivšem šefu HDZ-a i Vlade Ivi Sanaderu i njegov bijeg iz zemlje.

Kosor je odbacila tvrdnje da su državna tijela, posebno MUP, napravili propuste pustivši bivšega premijera Ivu Sanadera da pobjegne iz zemlje.

"Svaki zastupnik u Saboru uživa imunitet i dok se on ne skine na sjednici Sabora stvar je takva da zastupnika nitko ne može zaustaviti, i to se dogodilo. Međutim, apsolutno odbacujem nagađanja i insinuacije da je bilo koja institucija a osobito policija propustila bilo što učiniti. Dapače, MUP je postupao prema odrdbama zakona i ja mislim da policija kao i sve duge institucije moraju raditi tako da poštuju zakon", kaže Kosor.

"Vlada i ja osobno podupiremo rad neovisnih institucija i neovisnost institucija poput Državnog odvjetništva, vodeći računa da sm svi pred Ustavom i zakonom jednaki i nevini dok se ne dokaže suprotno", kazala je Kosor te je dodala kako je nju i predsjednika Ivu Josipovića glavni državni odvjetnik Mladen Bajić jutros oko 10.30 sati obavijestio o pokretanju postupka protiv Sanadera.

Komentirajući Sanaderov bijeg, ministar policije Tomislav Karamarko istaknuo je da policija ništa nije mogla napraviti. "U trenutku kad je otišao on je bio slobodni građanin, da smo ga zaustavili i priveli vi biste pitali na osnovu koje zakonske podloge smo to napravili, pa bi me onda pitali osjećam li se zbog toga odgovornim. Mi u svakoj situaciji postupamo isključivo po slovu zakona", rekao je Karamarko, poručujući kako će se "riješiti i ovaj slučaj".

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
7/9/07

Vinogradar, 09.12.10. 18:15

Karamarko je godinu dana procjenjivao da Sanaderu treba zaštita i davao mu je po šestoricu čuvara koji su pazili na njegovu sigurnost čak i u Austriji gdje ga je trebala čuvati austrijska policija.
Milijuni kuna hrvatskih poreznika utrošeni su na čuvanje Sanadera a sada - kada je trebalo na bilo koji način zadržati ga u Hrvatskoj do skidanja imuniteta - Karamarko se pravi lud odnosno nas hrvatske poreznike pravi bedakima!
S malo volje mogli su ga zaustaviti i tražiti dokumente o autu, provjeriti da li je uzimao drogu, razbiti mu "slučajno" nos i odvesti na Hitnu. Uostalom, kada nas obične građane treba hebati, onda policija nađe tisuće načina da nas hebe. A kad je mafijaš broj jedan - Sanader u pitanju - onda Karamarko NEMA ZAKONSKE PODLOGE!
Sramota!!!
KARAMARKO DAJ OSTAVKU!


registracija
3/12/10

gordanMM, 09.12.10. 20:11

Vinogradar, neće Karamarko dat ostavku, mi mu je moramo dati.
Šeks je pustio Sanadera kao i Glavaša. Jučer je, kao slučajno objavljen Amnesty koji traži da se sudi Šeksu. Zapravo, Sanader je povukao svoje vezice da podsjeti Šeksa tko koga za što drži.
To odgovara KRADEZE-u. Što god se dogodi, Sanader je kriv. A kad Jacu pitaju tko će bit kažnjen, samo će širiti ruke i uzdisati kako je pobjegao i kako oni tu ništa ne mogu a tako bi htjeli.
Sanader bježi u Ameriku jer će mu tamo dati azil zato što je Amerima poklonio S-300 rakete koje smo mi platili 200 mil $. Skupi azil na naš račun.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 09.12.10. 21:07

@gordanMM,
slažem se s Tobom. Karamarko je dio lopovskog hadezeovsko šeksovsko-sanadersko-bebićevog-kosoričinog i inog lanca i ne radi na svoju ruku nego po dogovoru.
Ha, hebi ga, hebena smo stranka mi obični građani.


registracija
27/7/09

columbo, 10.12.10. 03:47

Ako dodje do uhicenja Iva Sanadera, sto tek treba sacekati i vidjeti, gospodja Kosor ce imati pravu priliku da dokaze svoju odlucnost i vjerodostojnost onoga sto govori... Naime, ono njeno - "kud predsjednik tu i ja" moralo bi imati svoj zlatni epilog u obostranom boravku u vikendici Remetinac. Bumo vidjeli mozemo li je drzati za rijec.


registracija
5/3/10

starimudrac, 10.12.10. 07:36

koja ludnica ! kad bi mogli ikako reinkarnirati broza, on bi ovaj slučaj riješio "brzo i učinkovito" a mi hrvati bi, kako smo inaće naivni, slavili emigranta ivu kao velikog domoljuba, rodoljuba, bogoljuba, lovoljuba, jahtoljuba, stanoljuba itd. itd...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika