10.12.2010. / 09:10

Autor: Hina

'Dacia Duster' hrvatski automobil godine

Stručni žiri, koji čine stručnjaci i znanstvenici iz specijalističkih područja automobilske tehnologije i cestovnog prometa, odlučio je i o ‘Zlatnim plaketama’ za najbolje automobile po kategorijama

Stručni žiri odlučio je titulu Hrvatskog automobila 2011. godine i nagradu ‘Zlatni kotač’ dodijeliti Daciji Duster, priopćio je večeras žiri.

Stručni žiri, koji čine stručnjaci i znanstvenici iz specijalističkih područja automobilske tehnologije i cestovnog prometa, odlučio je i o ‘Zlatnim plaketama’ za najbolje automobile po kategorijama.

Plaketu za gradski automobil dobio je Suzuki Swift, u nižoj klasi Hyundai ix20, u kompaktnoj klasi Alfa Romeo Giulietta, u srednjoj klasi Volvo S60, u premium klasi Audi A1. U kategoriji karavana nagrađen je Opel Astra Sports Tourer, monovolumena Opel Meriva, sportskog automobila Mercedes-Benz CLS, SUV-a Dacia Duster, kategoriji 4x4 Kia Sportage te poslovnog auta Volkswagen Passat.

Nagradu za sigurnost osvojio je Ford C-Max, za tehnologiju Mazda SKY, za dizajn Citroën DS3, za isplativost Renault Megane, za inovativnost Nissan Juke, za kvalitetu i pouzdanost Škoda, za rabljena vozila Weltauto i za društveni doprinos Euroline.

Automobilističkom novinarkom godine proglašena je Sandra Mikulčić iz Večernjeg lista, nagradu za odnose s javnošću dobila je Dijana Ćoso iz Peugeot Hrvatska, a za pomoć na cesti Branimir Gospić iz AMC Asistencija.

Nagrade će se uručiti 16. prosinca 2010. na svečanosti na Zagrebačkom velesajmu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika