11.12.2010. / 16:33

Autor: Hina

Dan ljudskih prava: Nacionalne i seksualnim manjine podvrgnute najvećim kršenjima prava

"Najbrojnija kategorija kojoj se krše ljudska prava su manjine bilo da se radi o nacionalnim ili seksualnim manjinama, osobama s invaliditetom, djeci, ili o pravima jedne većine a to su žene", izjavio je Uzelac

Forum mladih SDP-a na Korzu je na Dan ljudskih prava također pokrenuo akciju kojom se građani pitaju poštuju li se ljudska prava u Republici Hrvatskoj. Photo: Goran Kovačić/PIXSELLForum mladih SDP-a na Korzu je na Dan ljudskih prava također pokrenuo akciju kojom se građani pitaju poštuju li se ljudska prava u Republici Hrvatskoj. Photo: Goran Kovačić/PIXSELLPeti puta po redu Vladin Ured za ljudska prava organizirao je danas u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava manifestaciju na središnjem zagrebačkom trgu na kojoj je, uz prigodni program, svoj rad u promicanju ljudskih prava predstavilo 10-ak udruga civilnog društva.

Manifestaciji je prisustvovao i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac koji je ocijenio kako Hrvatska iz godine u godinu napreduje u osiguranju ljudskih prava. Veliki napredak, smatra, učinjen je na zakonodavnoj razini dok još uvijek ostaje pitanje primjene tih zakona u praksi.

"Najbrojnija kategorija kojoj se krše ljudska prava su manjine bilo da se radi o nacionalnim ili seksualnim manjinama, osobama s invaliditetom, djeci, ili o pravima jedne većine a to su žene", izjavio je Uzelac novinarima. Dodao je da se uređenost nekog društva treba mjeriti upravo po tome koliko su u svakodnevnom životu te manjine zaštićene.

Jednim od ključnih zakona smatra zakon o borbi protiv diskriminacije koji bi trebao pridonijeti eliminaciji zlostavljanja tih društvenih skupina.

Vladin Ured za ljudska prava danas će uručiti i nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola za likovne i literarne radove na temu zaštite ljudskih prava koji su sudjelovali na natječaju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
24/11/10

killandrew, 12.12.10. 09:58

nama homoseksualcima dajte prava da guramo ruke do lakta u guzicu i da usvajamo djecu da ih legalno možemo zlostavljati a ove druge manjine su tu samo da posluže kao pokriće. Sintagmu "ljudska prava" smo ionako mi smislili.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika