12.12.2010. / 16:02

Autor: Nacional.hr

Izašao pred suca

'Nisam kriv i nisam bježao': Novo saslušanje Sanadera tek za dva tjedna

Austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger istaknuo je pak kako očekuje da će bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, biti izručen Hrvatskoj

Istražni zatvor u Salzburgu. Nova privremena adresa bivšeg premijera Ive Sanadera. Photo: Petar Glebov/PIXSELL (arhiva)Istražni zatvor u Salzburgu. Nova privremena adresa bivšeg premijera Ive Sanadera. Photo: Petar Glebov/PIXSELL (arhiva)

Ivo Sanader ispitan je danas opet pred sucem u Salzburgu, rekao je njegov odvjetnik Werner Suppan za austrijsku agenciju APA. Prema pisanju ove agencije, Sanader je pred sudom kazao da nije bio u bijegu kad je uhićen na autocesti nedaleko od Salzburga, već je bio na putu prema hrvatskoj granici.

"Sanader je suočen s optužbama koje su hrvatske vlasti iznijele protiv njega i rekao je da nije kriv", kazao je Suppna. Dodao je još da će se Sanader o izručenju izjasniti tek nakon isteka pritvora. Podsjetimo, jučer mu je dosuđeno 14-dnevni pritvor u Austriji, te će prema svemu sudeći Sanader tek za dva tjedna austrijskim vlastima reći da li je za brzo izručenje ili ne. Prema riječima njegova odvjetnika, Sanader je prilikom saslušanja bio koncentriran.

Podsjetimo da je jučer Suppan, odvjetnik kojeg je Sanader dobio, rekao je da se njegov klijent neće usprotiviti izručenju, dodajući da je njegov klijent već bio na putu prema Hrvatskoj, kada ga je uhitila austrijska policija.Istražni zatvor u Salzburgu. Nova privremena adresa bivšeg premijera Ive Sanadera. Photo: Petar Glebov/PIXSELL (arhiva)Istražni zatvor u Salzburgu. Nova privremena adresa bivšeg premijera Ive Sanadera. Photo: Petar Glebov/PIXSELL (arhiva)

Sve o uhićenju Ive Sanadera

"Gospodin Sanader će na saslušanju čuti što hrvatske vlasti imaju protiv njega. On se želi što je prije moguće vratiti u Zagreb kako bi raščistio sva pitanja jer se ne osjeća krivim", dodao je odvjetnik Suppan. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je jučer kako hrvatske vlasti još nisu dobile nikakav službeni zahtjev da dostave bilo kakvu dokumentaciju o slučaju Ive Sanadera austrijskom ministarstvu pravosuđa. Austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger istaknuo je pak kako očekuje da će bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, biti izručen Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 12.12.10. 17:09

Ne nisi kriv,narod je kriv ,jer ti nije dao da ga potpuno oderes.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika