12.12.2010. / 16:23

Autor: Hina

'Merčep je čovjek visokih moralnih vrijednosti. Druge vrline su mu ljubav prema čovjeku i obitelji'

Iz udruge poručuju kako se Merčepa "već gotovo dvadeset godina proziva za navodne zločine za koje ne postoji niti jedan dokaz" te da mu "nikada nije dana prilika da spere ljagu sa svoga imena

Tomislav MerčepTomislav MerčepUdruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) odbacila je danas, kako ističe u priopćenju, neutemeljene i nedokazane optužbe koje se stavljaju na teret njihovu ratnom zapovjedniku i dugogodišnjem predsjedniku Tomislavu Merčepu.

Iz udruge poručuju kako se Merčepa "već gotovo dvadeset godina proziva za navodne zločine za koje ne postoji niti jedan dokaz" te da mu "nikada nije dana prilika da spere ljagu sa svoga imena".

"Članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata su časni i pošteni ljudi, ponosni na stvaranje domovine u kojoj danas živimo, od kojih su mnogi izgubili zdravlje i dijelove tijela i koji čuvaju i baštine uspomenu na svoje poginule i umrle suborce", ističe se u priopćenju udruge čiji su članovi uvjereni da će "Tomislav Merčep izaći kao pobjednik, te da će sve optužbe koje mu se stavljaju na teret biti odbačene jednom zauvijek, a pravi krivci biti procesuirani".

Priča o Merčepu: Kako je država postala 'suučesnik' u masovnom ubojstvu

"Svi oni koji poznaju Tomislava Merčepa, potvrdit će njegove visoke moralne vrijednosti, ljubav prema čovjeku i obitelji, a zbog navedenih vrlina je i biran na mjesto predsjednika naše udruge dugi niz godina", navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 12.12.10. 17:07

Zar onih nekoliko stotina zrtve su svedocanstvo o moralu Merceka. Prema ovome Hitler je bio najmoralniji covek svih vremena. Jedino me tisti da ga je Bog kaznio i ne moze da uziva sve sto mu je donio ta "dobrota" i ne znam kako moze da pogleda u oci svoje familije.


registracija
3/12/10

Yoda, 12.12.10. 17:36

"nikada nije dana prilika da spere ljagu sa svoga imena..".... Eto, sad ju je dobio... :-)


registracija
3/12/10

Yoda, 12.12.10. 17:37

Btw, kako se vidi na snimku TV-a, Bog ga je već kaznio, a još preostaje pravosuđe...


registracija
27/7/09

columbo, 12.12.10. 18:19

Ovo priopcenje je isto kao da Ankica govori o Franji, ili Josipa Lisac o Karlu Metikosu...Doduse kepec je dobar, plemenit, ali brate, krvolocan!


registracija
5/3/10

starimudrac, 12.12.10. 18:20

UHDDR snažno podržava tomicu merčepa. hoće li prihvatiti i dio njegove odgovornosti ? zašto ? pa birali su ga za predsjednika, ko da nisu imali koga drugog, očito znajući njegove kvalitete.


registracija
14/11/07

laufer, 12.12.10. 18:42

Kako "časni i pošteni ljudi" mogu podržavati ubojstva, mučenja, pljačku...


registracija
28/4/10

Zvonko, 12.12.10. 18:56

Ne razumijem čemu ova sva blamaža oko uhićenja i izvođenja pred sud?
Najbolje ga odmah strpati u zatvor bez suđenja te tako uštedjeti vrijeme i novac jer nisam niti čuo a niti pročitao ništa doli da je kriv.
Stara dobra vremena, kada te je partija tužila i partija sudila.
Za Pakraćku poljane te Zagreb su već suđeni pojedinci koji su i neki osuđeni a neki oslobođeni. Zašto ne suditi i jednog Manolića / Mesića koji su to sve znali a ništa nisu činili, sve dok im puč nije uspio. Tada su im se oči otvorile i postali su blagoslovljeni istinom kao i sukomentatori prethodni.
Njihova je inteligencija nezamisliva, kada mediji nekog osude, ko papige ponavljaju. Ne vidim svrhu sudstva, a nakon pakovanja Glavašu, ni uopće.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 12.12.10. 19:44

Baš ! I iz tolike ljubavi je i ubio 43 čovjeka ! Barem koliko se za sada zna. I Sanader je bio najveći Hrvat poslije Tuđmana pa znamo gdje je završila ta HDZ-ova veličina i moralna vertikala ! Kolju se hadezeovci i ri tome ne prežu da sijeku i te moralne veličine. Samo da sebe zaštite i ne završe u remetincu skupa sa velikim Hrvatinama. Gosp. Kosor je vjerojatno već spakovala kufer zimskih gaća jer u prdekani ima malo vitra pod guzicu !


registracija
28/4/10

Zvonko, 12.12.10. 21:14

Jebač, kako ti znaš da ih je baš Merčep koknuo? Si bil tam?


registracija
28/4/10

Zvonko, 12.12.10. 21:18

-mora da si to saznao od neimenovanog izvora iz Nacionala! Hehe.
I onda se ljute kad netko odredi pošto kilo mozga!


registracija
5/3/10

starimudrac, 12.12.10. 22:10

a ćuj, zvonko, vjerojatno je netko od osuđenih zaključio da mu se više ne da biti u zatvoru, pa je propjevao. a naravno, i tomica ima priliku svoju krivicu, ako mu dokažu, podijeliti s mesićem, manolićem, i šta ja znam koga bi ti još volio zatvorit. naravno, sud će utvrditi istinu. i ako hoćemo biti zločesti, hdz-ov sud.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 12.12.10. 22:13

Zvonkec ! Samo si ti još ostao u neznanju ! O tome se zna već 20 godina sve , ali takvi kao ti , dupelisci , šute i kriju se od ruke pravde. Konačno će pravosuđe, bez upliva HDZ-a reči o tome što ima ! A ima se mnogo ! U ostalom , njegovi suborci su rekli što znaju !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika