12.12.2010. / 19:07

Autor: Hina , Nacional.hr

'Nisam kriv'

MUP demantirao odvjetnika: 'Nismo imali dogovor sa Sanaderom'

Odvjetnik je rekao da je Sanader imao dogovor s hrvatskom policijom, koji je međutim propao, jer ga je uhitila austrijska policija i na taj ga način spriječila da se vrati. MUP je to demantirao

Rudolfsplatz 2, istrazni zatvor u Salzburgu. Nova privremena adresa bivšeg premijera Ive Sanadera.  Photo: Petar Glebov/PIXSELLRudolfsplatz 2, istrazni zatvor u Salzburgu. Nova privremena adresa bivšeg premijera Ive Sanadera. Photo: Petar Glebov/PIXSELLBivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koji je u petak uhićen u Austriji, u nedjelju je ponovno izveden pred suca istrage u Salzburgu kojem je rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se u Hrvatskoj optužuje, javlja austrijska novinska agencija APA pozivajući se na izjavu njegova bečkog odvjetnika Wernera Suppan.

Suppan je kazao da se nije govorio o pojednostavljenom procesu izručenja, budući da je po austrijskom zakonu to moguće na drugom saslušanju za 14 dana. Prema Sanaderu se u pritvoru dobro postupa i "on se na ništa ne žali", dodao je njegov odvjetnik.

Sanader se u subotu prvi puta pojavio pred sucem u Salzburgu, a ispitivanje je nastavljeno u nedjelju. Još uvijek se nije govorio o detaljima, nastavio je Suppan. Bečki odvjetnik smatra "praktički nemogućim" da bi Sanader bio izručen Hrvatskoj prije drugog saslušanja za 14 dana.

'Nisam kriv i nisam bježao': Novo saslušanje Sanadera tek za dva tjedna

Odvjetnik je ipak istaknuo da bivši hrvatski premijer ima "iskreni interes da surađuje s hrvatskim vlastima". Sanader također tvrdi da nije bio u bijegu, dodaje APA. Sanader se, tvrdi njegov odvjetnik, vraćao u Hrvatsku. Najzanimljivije je da je u nastavku dodao kako je Sanader imao dogovor s hrvatskom policijom, koji je međutim propao, jer ga je uhitila austrijska policija i na taj ga način spriječila da se vrati. Naime, ubrzo nakon odvjetnikove izjave, javio se hrvatski MUP, demantirajući navode da su se sa Sanaderom dogovarali o njegovoj predaji. "Nikakvog dogovora između Sanadera i hrvatske policije nije bilo. Zna se kako idu postupci", istaknuli su iz Odnosa s javnošću MUP-a za portal Index.

Suppan je još kazao da se Sanader dobro slaže sa svojim pritvorenikom u ćeliji, te da je tijekom saslušanja bio "vrlo koncentriran".

Tužiteljstvo u Salzburgu još uvijek čeka dokumente iz Hrvatske, javlja APA i dodaje da je glasnogovornica tužiteljstva Barbara Feichtinger kazala je da se očekuje da će dokumenti stići u Salzburg najkasnije do utorka. Očekuje se da će austrijsko tužiteljstvo u utorak održati konferenciju za novinare o ovom slučaju.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 12.12.10. 20:53

je, a nije se nish drugo od hadezejovog mup-a ni moglo otceqivati, osim takve glupe lazi. da. vidljivo je po tcijoj fruli institucije pleshu. sigurno ne po oporbinom tonu!. govna i smradovi hadezejofsky. krvi tcemo vam se napiti kad vas svrgnemo s vlasti...
bitch


registracija
11/1/10

fluid, 13.12.10. 00:40

Kako će ih Sanader izvrtiti.Bit će politički mrtvac ali će mu ostati puni džepovi.A možda i samo uvjetna kazna.Živi bili pa vidjeli.Po aktivnostima viđenih odvjetnika,odasvud kao štakori izniču i kao imaju veze sa Sanaderom.E tako se tragovi zameću.Dobro je sve isplanirao a vidjet će se i u budućnosti posljedice njegove strategije.Čovjek nije nikakav po karakteru ali je lopov nad lopovima.Tu će Karamarko i pravosuđe polagati ispit znanja i sposobnosti.Ako Sanader ne padne debelo,zaista bi mnogi u izvršnoj i sudbenoj vlasti sami trebali otići.


registracija
30/6/10

petrus7, 13.12.10. 10:40

Ja vjerujem da je dogovor bio. Kad je murja vidjela da je javnost zgrožena i da je pritisak velika onda su kao nešto poduzeli. Jebe ih Ivo u zdrav mozak a mislim da će tek jebati. Ovo je kraj jedne zločinačke organizacije i nadam se da će se skroz raspasti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika