13.12.2010. / 10:26

Autor: Hina

Nova šansa za Konstruktor?: Istekao rok grčko-izraelskom konzorciju za autocestu

"EIB nije jedini kreditor za financiranje gradnje ove autoceste i njeno stajalište neće presudno utjecati na vladu", kazao je tada Lukšić

Gradnja autoceste u Crnoj Gori još uvijek stojiGradnja autoceste u Crnoj Gori još uvijek stojiGrčko-izraelskom konzorcij Aktor-Shikun Binui (HCH) u petak u ponoć istekao je i posljednji rok za dostavljanje financijskih jamstava za izgradnju crnogorske autoceste od Bara do granice sa Srbijom, koji mu je odredila vlada Crne Gore nakon produžetka od mjesec i pol dana.

Šef crnogorskog vladinog pregovaračkog tima za izgradnju autoceste Zoran Radonjić kazao je podgoričkim medijima da će se crnogorska vlada oglasiti tek nakon sjednice Vijeća za izgradnju autocesta, zakazane za ovaj tjedan, na kojoj će se, kako je rekao, sasvim moguće razmatrati i ponude drugih kompanija.

U crnogorskoj vladi očito nisu voljni da dalje produžavaju rok Aktoru, jer smatraju da Europska investiciona banka (EIB), na koju se dugo čeka, nije jedini kreditor koji može da financira izgradnju ove autoceste. To je potvrdio i vicepremijer Igor Lukšić, nakon nedavne posjete toj financijskoj instituciji.

"EIB nije jedini kreditor za financiranje gradnje ove autoceste i njeno stajalište neće presudno utjecati na vladu", kazao je tada Lukšić.

Grčko-izraelski konzorcij ušao je u igru nakon što hrvatske tvrtke, koje je predvodio Konstruktor, nisu uspjele u produženom roku, koji je istekao u veljači, dostaviti jamstva.

U crnogorskoj vladi još nerado govore o eventualnim alternativama, međutim, proteklih dana bilo je riječi i o mogućnosti da u cijelu priču oko izgradnje puta uđu Kinezi, gdje bi kao jedan od podizvođača mogao biti i Konstruktor.

Vezane vijesti

Gradi se tunel ispod teritorija BiH?

Gradi se tunel ispod teritorija BiH?

Danas se u Zagrebu sastaju ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske, Siniša Hajdaš Dončić i njegov bosanskohercegovački kolega Damir… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika