13.12.2010. / 17:32

Autor: Hina , Nacional.hr

Hrvatska zatražila izručenje

'Sanader će u istražnom zatvoru ostati do Nove godine'

"Sanader nema nikakvih specijalnih uvjeta, pravila vrijede kao i za sve stale zatvorenike. Nemam informaciju da će mu doći obitelj. Sanader smije gledati televiziju, slušati radio, i samo preko običnog telefona čuti se s obitelji. Može koristiti i teretanu, ali ne znam je li ju do sada koristio", rekao je Knebel

Ivo SanaderIvo SanaderHrvatsko Ministarstvo pravosuđa poslijepodne je uputilo zahtjev za izručenjem bivšeg premijera Ive Sanadera austrijskom Ministarstvu pravde, doznaje se od glasnogovornice ministarstva Vesne Dovranić.

Austrijskom ministarstvu uputili smo zahtjev za izručenjem i svu dodatnu potrebnu dokumentaciju, potvrdila je Hini glasnogovornica Dovranić dodavši da je zahtjev austrijskim vlastima upućen temeljem međudržavnog ugovora između SFRJ i Austrije iz 1982. godine.

U ponedjeljak su kamere hrvatskih medija prvi put mogle ući u prostorije suda. Upravitelj zatvorskog odjela Dietmar Knebel rekao je da je Sanader u dobrom psihičkom i fizičkom stanju i da ga još nije posjetio nitko iz obitelji te da se čak nisu najavili. Knebel je za 24 sata TV opisao i kako izgleda jedan dan u zatvorskom životu bivšeg premijera.

"Ujutro se probudi, može izaći na doručak, može se kupati, može čak i na svježi zrak izaći na sat vremena. Onda se vrati natrag, odlazi na ručak a poslijepodne može šetati s drugim zatvorenicima. U 17 sati mu se soba zatvara. Sanader nema nikakvih specijalnih uvjeta, pravila vrijede kao i za sve stale zatvorenike. Nemam informaciju da će mu doći obitelj. Sanader smije gledati televiziju, slušati radio, i samo preko običnog telefona čuti se s obitelji. Može koristiti i teretanu, ali ne znam je li ju do sada koristio", rekao je Knebel za 24 sata TV te je dodao kako je njegova procjena da će Sanader u istražnom zatvoru ostati do kraja prosinca.

Sanader, koji je u petak uhićen u Austriji, jučer je ponovno izveden pred suca istrage u Salzburgu kojem je rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se u Hrvatskoj optužuje. Njegov bečki odvjetnik Werner Suppan je kazao da se nije govorilo o pojednostavljenom procesu izručenja, budući da je po austrijskom zakonu to moguće na drugom saslušanju za 14 dana.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić danas je potvrdio da je postupak ekstradicije pokrenut i da stvari idu svojim tijekom te da je Sanader i njegovoj obitelji blokirana sva imovina.

"Bivšem premijeru Ivi Sanaderu nije blokirana samo imovina navedena u imovinskoj kartici nego i imovina do koje je DORH došao istražujući već nekoliko mjeseci i njegovu imovinu i imovinu članova njegove uže i šire obitelji", izjavio je Bajić

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 13.12.10. 17:44

neka si zatvoren u austriji. bolje tam neg u hr. bar se naodmorish i priberesh. nema vishe natrag. ima da padne cijela zlotcinatcka organizacija. pjevaj beba.
bitch


registracija
27/8/09

Lujo1, 13.12.10. 20:10

Eh kaj je majstor ovaj naš Ivek!
Eh kakvi su ili bedaki ili u dogovoru s majstorom Ivekom ovi naši šmokljani bajić & comp.
Tvrdim da je Ivek ili sam smislil ili u dogovoru s bajićem "pobegel" iz RH, a onda je kakti "uhapšen" posle neviđene potjere u dužini od par kilometara po Austriji.
A u čemu je kvaka 22?
Naš idiot bajić bu poslal optužnu "dokumentaciju" Austrijancima sa specifikacijom lopovluka koje je kakti Ivek napravil, a Austrijanci ga budu izrućili uz uvjet da se Iveku sudi samo za ta nedjela koja su specificirana u toj "dokumentaciji"!
A kaj je specificirano u toj "dokumentaciji"?
Manje više - ništa!
Par sitnih lopovluka koji se Iveku nebudu mogli staviti na teret jer on nije potpisal ni jedan dokument u svezi s tih par desetaka tričavih milijuna kunica za koje ga se tereti.
Ali o lopovlucima na kojima je Ivek zgrnul (prema izviješću CIA-e objavljenom u austrijskom Kurieru) milijardu eura nema ničega u "specifikaciji" i za te lopovluke mu se nebu moglo suditi!
E moj Ivek ili si ti prepametan za ove naše razne bajiće ili su bajići preglupi ili ste se kak i do sada sve lepo dogovorili, Iveku ne budu mogli najti niš kompromitirajuće, milijardica eura bu ostala i na leto evo ti bajića i iveka kak lepo ploviju na "Malo vitra" i pokazuju srednji prst svoj stoci sitnog zuba.
Savršeno!!!


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 13.12.10. 21:43

Lujo moze mu se suditi za sve samo sto u tom slucaju Austijanci potvrdjuju optuznicu.Ostat ce Ivo do kraja zivota u zatvoru. Ne brini za to.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 13.12.10. 21:50

Ivek, sretno Ti Novo leto s nekim potentnim reštantom!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika