14.12.2010. / 16:30

Autor: Hina

Senka Bulić predložena za v.d. ravnateljicu HNK Šibenik

Kako je ovih dana za medije isticao šibenski dogradonačelnik Petar Baranović, i gradski čelnici šibensko bi kazalište najradije prepustili Senki Bulić, a o tome s umjetnicom, kazao je, već neko vrijeme razgovaraju

Senka BulićSenka BulićVijeće šibenskoga Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) prihvatilo je na današnjoj sjednici otkaz ugovora o radu dosadašnjeg ravnatelja Dragana Zlatovića te je Gradskome vijeću predložilo imenovanje poznate kazališne umjetnice Senke Bulić za obnašateljicu dužnosti ravnatelja tog kazališta.

Ako Gradsko vijeće prihvati taj prijedlog, Bulić bi na čelu šibenskoga HNK trebala biti do izbora novog ravnatelja.

Kako je ovih dana za medije isticao šibenski dogradonačelnik Petar Baranović, i gradski čelnici šibensko bi kazalište najradije prepustili Senki Bulić, a o tome s umjetnicom, kazao je, već neko vrijeme razgovaraju.

Senka Bulić prošlog je tjedna boravila u Šibeniku, gdje se sastala s gradonačelnikom Antom Županovićem i njegovim zamjenicima, te je obišla šibensko kazalište i upoznala se s uvjetima u kojima ono radi. Nakon sastanka, Senka Bulić izjavila je za medije kako joj je poziv da dođe u Šibenik velik izazov, no, dodala je, trebat će joj još nekoliko dana da donese konačnu odluku.

Zlatović je prije tri tjedna poslao ostavku gradonačelniku jer smatra da za svoje planove i projekte u kazalištu nema odgovarajuću potporu Gradske uprave.

Inače ravnatelju ovaj mjesec istječe četverogodišnji mandat, a Gradsko vijeće na jednoj od sljedećih sjednica trebalo bi raspisati novi natječaj za ravnatelja šibenskoga HNK.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika