16.12.2010. / 13:05

Autor: Hina

Putin: Rusija će kazniti svaki oblik ekstremizma

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da će država teško kazniti svaki oblik ekstremizma, odgovarajući na novinarsko pitanje o ksenofobnom nasilju u Moskvi i drugim gradovima u zemlji.

Vladimir PutinVladimir PutinRuski premijer Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da će država teško kazniti svaki oblik ekstremizma, odgovarajući na novinarsko pitanje o ksenofobnom nasilju u Moskvi i drugim gradovima u zemlji.

"Treba teško kazniti svaki izraz ekstremizma odakle god dolazio", izjavio je Putin. "Liberali moraju razumijeti: red je potreban i treba ga održavati", nastavio je on.

Četrdesetak osoba ozlijeđeno je u subotu na nacionalističkom prosvjedu nogometnih navijača koji su tražili pravdu za jednog od njih ubijenog u tučnjavi s Kavkažanima.

Nekoliko stotina osoba privedeno je u srijedu u Moskvi, ali i u Sankt Peterburgu i Krasnodaru kad je masovno mobilizirana policija kako bi se izbjegli sukobi između mladih nacionalista i Kavkažana.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 29.12.10. 15:59

Zna što radi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika