17.12.2010. / 07:51

Autor: Hina

Meksiko u plamenu: U sukobu kartela i policije više od 30.000 mrtvih

Početkom mjeseca predsjednik Calderon je izjavio kako do sada nije nikad uhićeno toliko trgovaca drogom. Nije objavio precizne podatke, no ministarstvo unutarnjih poslova u rujnu je izvijestilo kako je riječ o 125 šefova narko-kartela i zločinačkih organizacija

Predsjednik Meksika Felipe CalderonPredsjednik Meksika Felipe CalderonU sukobima narko-kartela s pripadnicima snaga reda u Meksiku je od dolaska na vlast predsjednika Felipea Calderona prije četiri godine smrtno stradalo 30.196 osoba, izjavio je u četvrtak glavni tužitelj Arturo Chavez.

"Broj smrtno stradalih do 30. studenoga popeo se na 30.196 osoba od stupanja na dužnost Felipea Calderona u prosincu 2006., izvijestio je glavni tužitelj. "Samo tijekom ove godine, u razdoblju od siječnja do studenoga ubijeno je 12.456 osoba", rekao je.

Calderon je borbu protiv organiziranog kriminala po dolasku na vlast stavio na prvo mjesto, rasporedivši oko 50.000 vojnika diljem zemlje sa zadaćom da pomognu policiji. "Navedena brojka je uistinu zastrašujuća, no znači da smo uspjeli postići određeni uspjeh u borbi sa zločinačkim organizacijama te da one sve više slabe", rekao je Chavez.

Početkom mjeseca predsjednik Calderon je izjavio kako do sada nije nikad uhićeno toliko trgovaca drogom. Nije objavio precizne podatke, no ministarstvo unutarnjih poslova u rujnu je izvijestilo kako je riječ o 125 šefova narko-kartela i zločinačkih organizacija te više od 5.000 osoba koje su prekršile zakon trgujući drogom.

Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika