17.12.2010. / 11:24

Autor: Nacional.hr

Dobar posao u Koruškoj

'Sanaderov intimus Ježić lobirao za Hypo banku i dobio četiri milijuna eura'

Navodi se primjer sukoba Hypo banke i države Hrvatske oko loših kredita svježe kupljene Slavonske banke. Cijeli sukob na kraju je završio na sudu u Londonu gdje je odlučeno da Hypo banka treba od Hrvatske dobiti 40 milijuna eura

Robert Ježić (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)Robert Ježić (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)Bivši premijer Ivo Sanader čuči u pritvoru u Salzburgu, Robert Ježić u Remetincu, a za to vrijeme Austrijanci se bave poslovnim vezama ovog dvojica s Hypo bankom.

Više je nego očito kako su u Austriji odlučili iskoristiti prigodu dok im je Sanader na sigurnom te do kraja istjerati istinu o koruškoj banci i svim mutnim poslovima koje je ta banka imala u Hrvatskoj.

Der Standard tako donosi priču o Robertu Ježiću i njegovim dobrim odnosima s bankom kojoj je sjedište u Klagenfurtu. Bečki dnevnik tako razotkriva lobističke poslove i veliku zaradu Roberta Ježića za kojeg se napominje kako je blizak prijatelj bivšeg premijera Sanadera.

Ježić je od Hypo banke ta lobističke usluge dobio sveukupno četiri milijuna eura, piše Der Standard, koji navodi kako su prvi ugovor s Ježićem potpisali Wolfgang Kulterer i Günter Striedinger koji su ovlastili Ježića da zastupa interese Hypo Alpe Adria grupe u 'riješavanju problematičnih slučajeva'.

Tako se navodi primjer sukoba Hypo banke i države Hrvatske oko loših kredita svježe kupljene Slavonske banke. Cijeli sukob na kraju je završio na sudu u Londonu gdje je odlučeno da Hypo banka treba od Hrvatske dobiti 40 milijuna eura.

Za Ježićev lobistički učinak čelnici Hypo banke zahvalili su se s izdašnim darom od 2,5 milijuna eura koliko je riječkom biznismenu isplaćeno odjednom na bankovni račun.

Ježićevi 'zlatni dani' završeni su s dolaskom novih ljudi u Upravu Hypo banke, pa je suradnja s vlasnikom DIOKI-a i Novog lista raskinuta početkom 2009. godine.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 17.12.10. 12:07

KAKO BI JACA VOLJELA DA ONA IMA NEKOG INTIMUSA :-)


registracija
15/2/06

SigaZG, 17.12.10. 13:34

zakaj u Novom listu niš ne piše o tom Ježiću i da je u pritvoru??????


registracija
11/1/10

fluid, 17.12.10. 14:45

Dragi Hrvati,posebice HDZ-ovci ili njihovi simpatizeri.Da li je vama uopće jasno da pripadate(ili simpatizirate)stranku u kojoj se sakupilo društvo od zla oca i od gore matere !?Nije li vam mučno kod sviranja Hrvatske himne kada ti isti članovi drže ruku na srcu izražavajući vizualno,svoje domoljublje za Hrvatskom?Nije li vam svima mučno da ste dijelom te farse i da se iza toga domoljublja krije perfidna igra i taktika lopova i strvinara hrvatskih vrijednosti,koje na svaki način pokušavaju prisvojiti.I to upravo uzimajući od vas samih.Bez imalo grižnje savjesti.Vama daju mrvice a sebi omogućavaju takvu enormnu zaradu kriminalnim otimanjem vašega.Bilo vrijednosti koje je Hrvatska imala do rata,a koje ste vi stvarali,bilo novim zaduživanjem koje će vraćati i vaši unuci.?Ako ste svjesni svega toga,zašto i dalje radite protiv samih sebe?Zašto pobogu?Ma prelijepo je ime HDZ(Hrvatska demokratska zajednica)ali iza toga pompoznoga imena nema ni traga od svega onoga što taj naziv treba značiti.Samo lopovluk i nepravda.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika