17.12.2010. / 18:02

Autor: Hina

Ratni zločinac Branimir Glavaš kaznu će izdržavati u Zenici

Bivši saborski zastupnik Branimir Glavaš, kojemu je u Bosni i Hercegovini pravomoćno potvrđena kazna od osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima u Osijeku, bit će upućen na izdržavanje kazne u zatvor u Zenici, potvrđeno je u petak Hini u Sudu BiH u Sarajevu.

Branimir GlavašBranimir GlavašBivši saborski zastupnik Branimir Glavaš, kojemu je u Bosni i Hercegovini pravomoćno potvrđena kazna od osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima u Osijeku, bit će upućen na izdržavanje kazne u zatvor u Zenici, potvrđeno je u petak Hini u Sudu BiH u Sarajevu.

"Sud će u tijeku dana izdati rješenje kojim se osuđeni Glavaš iz pritvorske jedinice suda upućuje na izdržavanje kazne u zatvor u Zenici", izjavila je glasnogovornica toga suda Selma Hadžić.

Ona nije mogla reći kad će točno Glavaš biti prebačen iz Sarajeva u zenički zatvor, jer to ovisi o tehničkim pitanjima kojima se bavi pravosudna policija, no potvrdila je kako je riječ o danu ili dva.

Glavaš se u pritvoru državnog suda u Sarajevu nalazi od 20. rujna kad mu je sudsko vijeće u prvostupanjskom postupku potvrdilo osmogodišnju zatvorsku kaznu koju je izrekao Županijski sud u Zagrebu.

Odlučujući o žalbi obrane na tu presudu, prizivno je vijeće suda BiH 14. prosinca potvrdilo odluku prvostupanjskog vijeća pa je presuda postala pravomoćna.

To je ujedno prvi slučaj u kojemu je bosanskohercegovačko pravosuđe na temelju međudržavnog sporazuma potvrdilo presudu suda iz Hrvatske. Time je uklonjena mogućnost da osuđenici u jednoj državi bijegom u drugu izbjegnu izdržavanje kazne.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 17.12.10. 19:25

Bolje bi bilo da su napravili sporazum o izrucenju pa da se kazna sluzi tamo gdje su protivzakonske radnje i pocinjene.


registracija
17/12/10

grb, 17.12.10. 21:37

Glavaš uz tebe smo, sjeti se samo i Isusa Krista i njega su razapeli tako da prihvati ovo sranje kao Božje iskušenje. Slavonija te voli, što si učinio za nju, Hrvatska, a i muslimani. Bez takvih kao što si ti Bihać bi bio druga Srebrenica.


registracija
24/4/10

fiorano, 17.12.10. 22:37

Glavaš u prdekanu ...došli računi na naplatu pravda je spora ali dostižna.teško nama Hrvatima sa ovakvim herojima...


registracija
27/7/09

columbo, 18.12.10. 04:29

Koja sramota. Samo osam godina!


registracija
28/4/10

Zvonko, 18.12.10. 08:43

Heroj, a ne zločinac!
Kakav je to zločinac, čijih se 85 svjedoka obrane u suđenju odbije da svjedoče? A kada se sjetim Fehira i njegovih svakodnevnih izmjena iskaza, pozli mi. To ni jedan američki sud ne bi prihvatio takovog svjedoka, dok nikada ne bi mogao odbiti tolike svjedoke obrane.
Čisto pakovanje Sanadera po nalogu američana.
Ali, kako je sijao tako i žanje! Sad ga isti oni nalogodavci trpaju u zatvor, a njegovu ulogu su preuzeli neki drugi poltroni. No, i oni će doći na red.
Sramota!
Da nije bilo Glavaša, ne bi ostala ona: Osijek nikada neće biti OCEK.
Hvala generale!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika