20.12.2010. / 16:50

Autor: Nacional.hr

Bizarne dijete iz Amerike: Injekcije urina smanjuju kilograme?!

Pripravak je korišten prije nego je farmaceutska industrija počela pripremati alergene, zbog svojih alergenskih svojstava

Foto: Ilustracija (Wikipedia)Foto: Ilustracija (Wikipedia)

Među bizarnijim dijetama koje se svakodnevno mogu naći u medijima, svakako je i ona o mršavljenju uz pomoć urina.

Naime, injekcije prerađenoga urina trudnica sadržavaju hormon humanog korionskog gonadotropina (HCG) koji navodno 'zavarava' mozak i onih žena koje nisu u drugom stanju, upozoravajući ih kako su trudne te im na taj način ubrzava metabolizam pa konzumentice brže gube kilograme, piše internetski portal odditycentral.com.

Kontroverzi oko terapije urinom bilo je i prije jer je pripravak korišten prije nego je farmaceutska industrija počela pripremati alergene, zbog alergenskih svojstava urina. No terapija se vratila u opticaj s drugom namjenom te je nekolicina vrlo zadovoljna njegovim djelovanjem. Među njima je i Sheryl Paloni, koja tvrdi kako je od lipnja ove godine izgubila oko 16 kilograma. Iris McCarthy iz Success Weight Loss Systemsa koji prodaju pripravak još dodaje kako uz injekcije valja biti na ozbiljnoj nisko kaloričnoj dijeti.

Kardiolozi su vrlo skeptični oko svega te tvrde kako je riječ o placebu. Autor teksta upozorava, ako vam se ne gadi ubrizgavanje urina u krvotok, kako je žena u Boliviji u veljači 2009. godine umrla nakon što je dobila injekciju urina kao terapiju.

Vezane vijesti

Kako se pripremiti za dijetu

Kako se pripremiti za dijetu

Najlakše je samo reći da ćete početi od ponedjeljka, a najteže je odrediti kojeg ponedjeljka. Odluka o odlasku na dijetu nikad nije lagana. Postoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika