22.12.2010. / 16:10

Autor: Sanija Hasanić

Selektivne komunalne akcije u Zagrebu: Voda i asfalt vikendašima, a stanarima ne

U Goljačkom putu, gdje su mahom vikendice, svoju kuću ima i Ivo Maravić, predsjednik nadzornog odbora KK Zagreb Croatia Osiguranje, a predsjednik upravnog odbora tog košarkaškog kluba je Davor Jelavić, inače i pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet

Damir Kovačić, stanar ulice Orešek u kojoj već četiri godine čekaju vodovog i asfaltDamir Kovačić, stanar ulice Orešek u kojoj već četiri godine čekaju vodovog i asfaltIako od 2007. godine stanari ulice Orešek, u Donjem Dragonošcu, čekaju da im Grad Zagreb odobri uvođenje vodovoda i asfaltiranje ulice niti ove godine, iako im je bilo obećano, to se nije dogodilo. Nasuprot tome, ulica Goljački put koja nije bila ni u kakvom planu, priključena je na vodovod prošle jeseni, a i asfaltirana je. Da je riječ o velikoj nelogičnosti i nepravdi smatra stanar ulice Orešek, Damir Kovačić koji kaže da u ulici Goljački put živi samo jedna obitelj, dok ih u Orešeku stanuje nekoliko.

"U jesen prošle godine ulica koju 99 posto čine vikendaši, dobila je ono što mi molimo zadnje četiri godine - vodu, a ima i asfalt. Nikome nije jasno zašto, kako je to moguće. U mojoj ulici živi nas oko 25, ako obitelji nemaju bunare kupuju vodu jednom ili dva puta mjesečno, a dovozi nam je cisterna. To je potpuna nelogičnost i nije nam jasno zašto je ulica u kojoj praktički nitko ne živi osnovno za život dobila prije nas. Sad smo dobili informaciju da ćemo na red doći sljedeće godine, no, iskreno govoreći, u to je teško vjerovati", ispričao je Kovačić.

Predsjednik Gradske četvrti Brezovica, Stjepan Cerovski, potvrdio je priču Damira Kovačića te objasnio da je uvođenje vodovoda i asflatiranje Grad Zagreb trebao financirati kroz Program gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture još 2008., no to se nije dogodilo:

"Bez znanja Gradske četvrti i bez našeg zahtjeva, uveden je vodovod u ulici Goljački put prošle godine. Nikome nije jasno kako je to moguće kad je ulica Orešek bila prioritet. Jasno je da se trebaju uređivati ulice, ali prije svega tamo gdje ljudi žive i treba se ići nekim redom. Kada sam pitao zašto su uveli vodovod u tu ulicu prije nego u Orešek rečeno mi je bilo da će se tamo nastaniti hrvatski branitelj", rekao je u telefonskom razgovoru Stjepan Cerovski.

Među vikendašima koji kuću imaju u Goljačkom putu je i Ivo Maravić, predsjednik nadzornog odbora KK Zagreb Croatia Osiguranje, a predsjednik upravnog odbora tog košarkaškog kluba je Davor Jelavić, inače i pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Kontaktirali smo Maravića i zamolili ga da nam prokomentira situaciju i u kakvim je odnosima s čovjekom glavnim za izgradnju i komunalije u gradu. Maravić je rekao kako je s Jelavićem u dobrim odnosima: "Znam na što aludirate ovim pitanjem, ali to doista nema veze jedno s drugim. U našoj ulici je sve napravljeno po pravilima i ulica nam je asfaltirana jer smo mi to, uz još tri ulice, od Gradske četvrti tražili prije četiri godine, a kasnije smo dobili i vodu." S istim pitanjem obratili smo se i pročelniku Gradskog ureda za izgradnju grada, Davoru Jelaviću, koji je također rekao da njegovo prijateljstvo s Maravićem nema nikakve veze s tim da je ulica Goljački put vodovod dobila prije Orešeka, koji je, prema navodima naših sugovornika, bio u planu niz godina.

Ulica Goljački put asfaltirana je mimo plana, u njoj se nalazi vikendica Ive Maravića, člana Nadzornog odbora KK Zagreb, kojem predsjeda Davor Jelavić, pročelnik Ureda za izgradnjuUlica Goljački put asfaltirana je mimo plana, u njoj se nalazi vikendica Ive Maravića, člana Nadzornog odbora KK Zagreb, kojem predsjeda Davor Jelavić, pročelnik Ureda za izgradnju"Gospodina Maravića, mog prijatelja iz KK Zagreb Croatia Osiguranje i poznajem zbog kluba i to je sve. Znam da je sada otputovao zbog zdravstvenih razloga na liječenje, ali ono na što aludirate nije točno. Ne znam konkretno o čemu je riječ, ali mogu sa sigurnošću reći da je sve napravljeno po planu, možda je to bilo u planu malih komunalnih akcija. Svi imaju pravo na vodovod i asfaltiranje i tako će i biti. Ono što je u Planu bit će i napravljeno u zadanom roku, ako je i nešto napravljeno preko reda, kako kažete, onda je to netko morao financirati iz vlastitih sredstava", prokomentirao je Jelavić.

Tekst prenosimo iz dvotjednika Zagreb News

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 22.12.10. 16:24

IZDVOJITE SE U POSEBNU OPCINU!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika