22.12.2010. / 16:06

Autor: Hina

Josipović: 'Sanaderu ću oduzeti odličja tek ako dođe do pravomoćne presude'

Kako je tijekom današnjeg posjeta Županji rekao predsjednik Josipović, prerano je razmišljati o tome, treba pustiti da se predmet završi i da pravosuđe napravi svoj posao. Podsjetio je da je Hrvatska već imala problema s Europskim sudom za ljudska prava jer su visoki dužnosnici govorili o određenim predmetima

Ivo Sanader i Ivo JosipovićIvo Sanader i Ivo JosipovićPredsjednik Ivo Josipović, odgovarajući danas na novinarsko pitanje hoće li bivšem premijeru Ivi Sanaderu oduzeti odličje kojim ga je je predsjednik Mesić odlikovao za doprinos međunarodnom ugledu Hrvatske, izjavio je kako je riječ o istrazi, "a kada bude presuda i kada se bude znalo kakvo je stanje stvari, primijenit će se zakon onako kako u njemu piše".

Pitanje je postavljeno u vezi s jučerašnjim otvorenim pismom koje je zamjenik predsjednice HSP-a "dr. Ante Starčević" Pero Kovačević poslao predsjedniku Josipoviću, a u kojemu predlaže da se pokrene postupak oduzimanja odličja Velerada kraljice Jelene s lentom i Danicom, kojim je bivšeg premijera u lipnju 2008. odlikovao tadašnji predsjednik Stjepan Mesić.

Kako je tijekom današnjeg posjeta Županji rekao predsjednik Josipović, prerano je razmišljati o tome, treba pustiti da se predmet završi i da pravosuđe napravi svoj posao. Podsjetio je da je Hrvatska već imala problema s Europskim sudom za ljudska prava jer su visoki dužnosnici govorili o određenim predmetima i zauzimali se za njih i prije nego što su završeni.

Predsjednik Josipović komentirao je i lošiji kreditni rejting Hrvatske, pri čemu je ocijenio da je on "rezultat loše ekonomske situacije".

"Činjenica je da one gospodarske mjere koje su prihvatili vlada i parlament ne daju željene rezultate", rekao je Josipović i zauzeo se za intenzivnije provođenje reformi te, po potrebi, za korekciju reformskih mjera, uključujući i provedbu reformi lokalne samouprave i poreznog sustava.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika