22.12.2010. / 19:30

Autor: Hina

Prihvaćena ostavka Svaguše, Grbić novi predsjednik Hajduka

Na upit je li splitski gradonačelnik Žaljko Kerum podržao večerašnje odluke Nadzornog odbora, Sapunar je odgovorio potvrdno

Josip Grbić, novi predsjednik Hajduka (Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL)Josip Grbić, novi predsjednik Hajduka (Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL)Nadzorni odbor Hajduka je na večerašnjoj sjednici odlučio prihvatiti ostavku dosadašnjeg predsjednika kluba Joška Svaguše, a umjesto njega tu će dužnost u prijelaznom razdoblju, dok se ne završi procedura natječaja za movu Upravu, obavljati dosadašnji direktor kluba Josip Grbić, rekao je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Petroslav Sapunar.

Sapunar je objasnio kako će procedura natječaja za izbor novog tročlanog Upravnog odbora Hajduka i predsjednika kluba biti završena za 40-ak dana, odnosno do središnje proslave 100-godišnjice Hajduka u veljači 2011.

Sapunar je pročitao tekst Svagušine ostavke u kojoj se navodi da je njegova ostvaka "neopoziva", da je za jednoipologodišnjeg predsjednikovanja Hajdukom često trpio kritike medija i dijela javnosti, ali da je ponosan na to razdoblje u kojem se Hajduk uspio plasirati u Europsku ligu.

Odgovarajući na upite novinara, Sapunar je rekao da sjednici Nadzornog odbora, koji broji ukupno devet članova, nisu nazočila dva – Jako Andabak i Tomislav Mamić.

"Uspjeli smo kontaktirati telefonom Andabaka koji se složio da umjesto Svaguše privremeno predsjedničku dužnost obavlja Grbić, a Mamića nismo uspjeli kontaktirati", objasnio je Sapunar.

Grbić je kazao kako ga je "malo iznenadilo" povjerenje koje mu je Nadzorni odbor ukazao.

"Ja sam zaposlenik Hajduka i prihvaćam ovu dužnost", rekao je Grbić.

Na upit novinara hoće li se na natječaju kandirati za novo članstvo Upravnog odbora, odnosno predsjednika Uprave, Grbić je odgovorio kako će o tomu razmisliti.

Sapunar je izvjestio kako je danas raspravljano i o mogućem sklapanju dugoročnijeg trenerskog ugovora s Goranom Vučevićem koji je obavljao privremenu trenersku dužnost Hajduka nakon nedavne trenera Smjene Stanka Poklepovića.

"Obavili smo razgovore sa Vučevićem i mi na njega računamo, ali moramo još dodatno definirati ciljeve njegova angažmana, te njim finalizirati dogovor s njim", objasnio je Sapunar.

Na upit je li splitski gradonačelnik Žaljko Kerum podržao večerašnje odluke Nadzornog odbora, Sapunar je odgovorio potvrdno.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika