24.12.2010. / 10:25

Autor: Hina , Nacional.hr

Vrijednost milijun eura

Potraga za slikama: Policija plijeni Sanaderove umjetnine

Jasna Novak, opunomoćenica Mirjane i Brune Sanader, rekla je Hini da je od strane klijentica oko 21,30 sati obaviještena da pred njihovom kućom stoje djelatnici policije koji su im oduzeli putovnice i ne odobravaju im ulazak u kuću

Ivo SanaderIvo SanaderU četvrtak navečer policija nakratko nije dozvolila ulazak u kuću u Kozarčevoj ulici supruzi bivšeg premijera Ive Sanadera Mirjani Sanader i njihovoj kćerki Bruni, a na trenutak im je oduzela i putovnice i osobne isprave, koje im je kasnije vratila, doznaje se od odvjetnika bivšeg premijera Ivana Lovrića, a glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je Hini da se po nalogu suca istrage vrši kontrola ulaska i izlaska u kuću radi vrijednih stvari i da im nisu oduzete isprave.

"Nisu uhićene, samo su im na trenutak bile oduzete putovnice i osobni dokumenti koji su im kasnije vraćeni", rekao je Hini Lovrić, dodavši da se Mirjana i Bruna sada nalaze u kući. Kazao je da u kući nije bilo nikakvih pretraga i da mu nije poznat razlog takvog policijskog postupka, te da Mirjana i Bruna Sanader nisu ni pod kakvim kaznenim postupkom.

Ne mogu reći zbog čega je policija tako postupila niti one to znaju jer im nije objašnjeno, kazao je Lovrić, kojeg su Mirjana i Bruna Sanader zvale kao odvjetnika koji zastupa supruga, odnosno oca. Čitava priča počela je oko 21 sat po njihovu povratku iz grada, a potrajala je oko 10 ili 15 minuta, kazao je Lovrić.

Jasna Novak, opunomoćenica Mirjane i Brune Sanader, rekla je Hini da je od strane klijentica oko 21,30 sati obaviještena da pred njihovom kućom stoje djelatnici policije koji su im oduzeli putovnice i ne odobravaju im ulazak u kuću. Dodala je da joj nije poznat razlog zbog kojeg se tako postupilo prema njezinim klijenticama i da se o daljnim koracima koje će eventualno poduzimati mora s njima dogovoriti.

Sanader kupio dva Picassa i Maltesea

Šest slika za pranje 20 milijuna eura

Večernji list doznaje da je po nalogu suda policija u četvrtak tijekom dana počela plijeniti kolekciju umjetničkih slika u vlasništvu bivšega premijera. Umjetničke slike čija vrijednost navodno čak i peterostruko premašuje iznos od 1,5 milijuna kuna koji je Sanader naveo u imovinskoj kartici zaplijenjene su u njegovoj kući u Splitu, potom u elitnom poslovnom prostoru u Šarengradskoj ulici u Zagrebu.

A kada se sudski nalog pokušao provesti i u domu obitelji Sanader u Kozarčevoj ulici u Zagrebu, pljenidba nije provedena jer - nikoga nije bilo kod kuće. Policija je zato dobila zadatak da tijekom dana motri na kuću i pazi da nitko ništa ne iznese.

Sanader se od 10. prosinca, kada je uhićen temeljem hrvatske tjeralice zbog korupcijskog slučaja u Hrvatskoj nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu.

Istragu protiv Sanadera pokrenulo je i državno odvjetništvo u Innsbrucku na temelju prijave za pranje novca jedne tirolske banke. Osim protiv Sanadera, istraga se u istom predmetu zbog pranja novca vodi i protiv jednog člana njegove obitelji te protiv još jedne osobe, čiji identitet nije otkriven.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 24.12.10. 10:53

ivo ivo veliš da ti je savjest čista ali ti je zato duša crna jer si izdao i opljačkao vlastiti narod


registracija
11/1/10

fluid, 24.12.10. 11:01

tek treba utvrditi čije su slike.Sanaderove ili tastove i punicine i hrvatskog naroda.Pitanje je ima li tko znanja i profesionalnosti da to utvrdi i odreže primjerenu kaznu.Ili će ti isti,koji imaju tu obavezu(policija i sudstvo)natjerati nesposobnošću (ili čak namjerno)narod Hrvatske da se sutra mora ispričavati Sanaderu za "grešku" !Budemo vidjeli.Ima više dana nego kobasica !


registracija
11/1/10

fluid, 24.12.10. 11:04

Ova slika Sanadera govori više od bilo čega.Ja osobno iščitavam iz ovog njegovog izraza sljedeće;"Ja sam mangup i dominantan tip.Superioran svojom arogancijom svim ovim bezličnicima oko mene.Ja sam pravilo kriterija u Hrvatskoj a ne oni ili ovaj bijedni i glupi narod.Pobjedit ću vas sve u visokom stilu jer ste glupi,uplašeni i nesposobni"!


registracija
30/6/09

jebivjetar, 24.12.10. 12:56

HDZ ZNA ! Banda lopovska sa nastoji odreči lopova, ali ne ide ! Svi su lopovi. Jaca je ćeškala picu o trofaznu žicu dok se kralo.Ona je nevina ko kurva u bordelu !


registracija
10/1/07

satruncica, 24.12.10. 13:15

Gori od Sanadera su svi oni koji o ničemu nisu imali pojma, odnosno koji su ga lubili i klanjali mu se.... Bliska suradnicai prijatljeica Jaca je pop... kad ju je zamijenio sa Bjankicom... Nema ništa gore od ženske taštine...


registracija
12/5/10

kajsija56, 24.12.10. 13:35

I eto ga opet - posve "nenamjerno" dali su razlog gospodinu Sanaderu da odbije izručenje Hrvatskoj jer mu policija maltretira i obitelj. Ništa nije slučajno!


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 24.12.10. 14:44

On i nije mislio da se vrati.Koji kreten pobjegao i ostavio svu familiju da ona trpi.Ovo je normalna procedura policija sirom svijeta.Dozvoljeno maltretiranje u cilju sprecavanja nestanka dijela blokirane imovine.Sve dok se Ivo ne odluci vratiti njegova familija nece moci mirno provesti ni jednu jedinu noc (sve u iscekivanju sto ce sutra biti).Ja bi da sam u njegovoj situaciji (srecom nisam) dobro promislio sto mi je raditi.


registracija
11/1/10

fluid, 24.12.10. 15:11

Darko USA@.Nemoj biti siguran da igre oko kuće,obitelji i ostalo nije sastavni dio Sanaderove igre-scenarija.Imao je podosta vremena da sve dobro razradi i organizira.Ako nešto Sanader nije,onda je to glupan.Ono što je loše kod Sanadera je bezobrazluk,arogancija-koja mu je potrebna da realizira svoju megalomaniju i kleptomaniju,bahatost i sve što ga "krasi"u svezi čitavog slučaja Sanader.Od dolaska na vlast pa do danas.Kakav je karakter u Mirjane Sanader,vidjelo se po njenom gotovo retardiranom smjehu nakon uhićenja sanadera u Austriji.Ako je ono obzir prema vlastitoj majci i ocu onda je sve na svojem mjestu.Svi su u igri.Potpuno ili djelomično svjesni.Cijela obitelj,bliži i dalji prijatelji.Ti kupiš jedan auto i svi iz tvog okruženja to vide i komentiraju.samo Sanaderovci nemaju pojma koliko je to posao "išao"Sanadera kada je cijeli svijet u recesiji i gubicima.On je u milijunskim dobicima.U Eurima.A cijela Hrvatska pod njegovim vodstvom grca u gubicima,promašajima i financijskom slomu.Njegovo domoljublje kao i drugih HDZ-ovaca je dokazano za sva vremena.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika