24.12.2010. / 15:54

Autor: Hina , Nacional.hr

Borovec:

'Policija nadzire Sanaderovu kuću kako bi se spriječilo iznošenje vrijednih umjetnina'

Policija je postupala na temelju sudskog naloga, dakle - prema jasnim ovlastima, izjavio je danas glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec osvrnuvši se na nezadovoljstvo Mirjane Sanader, supruge bivšeg premijera pritvorenog u Austriji, koje je iskazala nakon što je policija sinoć nju i njezinu kćer Brunu legitimirala ispred obiteljske kuće u Kozarčevoj ulici.

Obiteljska kuća u KozarčevojObiteljska kuća u KozarčevojPolicija je postupala na temelju sudskog naloga, dakle - prema jasnim ovlastima, izjavio je danas glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec osvrnuvši se na nezadovoljstvo Mirjane Sanader, supruge bivšeg premijera pritvorenog u Austriji, koje je iskazala nakon što je policija sinoć nju i njezinu kćer Brunu legitimirala ispred obiteljske kuće u Kozarčevoj ulici.

"Ne mogu komentirati njezino osobno zadovoljstvo ili nezadovoljstvo, to je osobna stvar. No, moram reći da je policija postupala na temelju naloga suca istrage i taj je nalog jasan, i u tom smislu ovlasti policije su vrlo jasne", odgovorio je Borovec novinarima koje je zanimalo stajalište MUP-a o javno izrečenim prozivkama Mirjane Sanader da su njoj i njezinoj kćeri policajci u civilu zapriječili ulaz u kuću i oduzeli im putovnice.

Potraga za slikama: Policija plijeni Sanaderove umjetnine

Borovec je naglasio da su policajci na temelju naloga suca istrage ovlašteni nadzirati kući u kojoj stanuju i s tim u vezi utvrditi identitet svake osobe koja u nju ulazi ili iz nje izlazi te voditi računa o tome da se iz kuće ne iznesu vrijedni predmeti, ponajprije umjetnine.

"U tom je smislu policija postupala", dodao je i ocijenio netočnima prozivke da su "zatečenim osobama" bile uzete putovnice i da im je kuća zapečaćena te da je nekome bio zabranjen ulazak u kuću.

Potvrdio je da su, na zahtjev policajaca da im na uvid daju svoje osobne iskaznice, supruga i kći bivšeg premijera Ive Sanadera predale putovnice koje su im, istaknuo je, odmah nakon utvrđivanja identiteta i vraćene. "Nakon što su provjereni podaci, dokumenti su vraćeni", rekao je.

Na pitanje je li policija krenula u procjenu i popis imovine obitelji Sanader, Borovec je odgovorio kako to nije njezin posao.

Nalog zbog kojega je policija sinoć bila pred kućom Sanaderovih potpisao je sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda Ratko Šćekić, koji je to učinio na zahtjev USKOK-a u kojemu danas ništa nisu željeli komentirati.

"Točno je da sam potpisao nalog, no o njegovu sadržaju i na što se on odnosi ne mogu govoriti jer je riječ o 'uskočkom' predmetu", izjavio je za Hinu Šćekić, dodajući samo da nalog "ima veze" s kućom Sanaderovih u Kozarčevoj ulici.

Mediji, pak, nagađaju da je policija od jučer pred kućom kako bi spriječila odnošenje vrijednih umjetničkih slika koje Sanader navodno posjeduje. Inače, njemu i njegovoj užoj obitelji sud je nedavno blokirao imovinu, među ostalim i nekoliko bankovnih računa u Hrvatskoj.

Odvjetnik bivšeg premijera Ivan Lovrić izjavio je sinoć da su Mirjani i Bruni Sanader na trenutak bile oduzete putovnice i osobni dokumenti koji su im poslije vraćeni, a njihova opunomoćenica Jasna Novak rekla je kako su joj klijentice javile da su im policajci oduzeli putovnice i da im ne odobravaju ulazak u kuću. Borovec je, pak, rekao da se po nalogu suca istrage nadzire ulazak u kuću i izlazak iz nje radi vrijednih stvari te da im nisu oduzete isprave.

Sanader je od 10. prosinca, kada je uhićen na temelju hrvatske tjeralice zbog korupcijskog slučaja u Hrvatskoj, u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
10/7/09

Anemona, 25.12.10. 14:42

Najvece se vrijednosti mogu iznijeti u vecernjoj torbici.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika